Sociaal Huis Koksijde doet oproep voor voedselgiften aan kwetsbaren

Onder het motto ‘Tope Sterk’ lanceert het Sociaal Huis Koksijde een oproep om voedsel te schenken aan de meest kwetsbaren.

© (Foto MVQ)

Het oprukkende COVID-19-virus heeft een impact op ons allemaal. Dit geldt in het bijzonder voor de meest kwetsbaren van onze samenleving die zich moeten beroepen op voedselhulp. Een belangrijk aandeel van wat voedselhulporganisaties aanbieden komt uit schenkingen verkregen vanuit de REO-veiling, supermarkten, voedingsbedrijven,…

Omdat alle activiteiten nu prioritair erop gericht zijn om het COVID-19 virus in te dijken en het hoofd te bieden aan het hamstergedrag van burgers is de toevoer aan verse voeding zoals groenten, fruit, aardappelen, zuivelproducten, … echter sterk afgenomen. Dat heeft als gevolg dat de voedselhulp in het gedrang komt. Gemeente Koksijde roept haar lokale handelaars en voedingsbedrijven op om voedsel(overschotten) te schenken: “samen kunnen we op deze manier de voedselhulp voor de meest kwetsbare inwoners blijven garanderen.”

Heb je overschotten? Neem contact op met het Sociaal Huis via 058 53 43 54 of info@sociaalhuiskoksijde.be. Daar wordt er dan voor gezorgd dat het voedsel terechtkomt bij de meest kwetsbare inwoners van Koksijde.

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.