Op die manier krijgen deze jongeren ook de kans om op een degelijke manier onderwijs te volgen. "Het Sociaal Huis zal de gezinnen opzoeken met kinderen die geen laptop hebben om hun huiswerk te maken. We zullen de jongeren uit het secundair onderwijs helpen bij het contacteren van de school voor de vraag naar een computer. De scholen moeten namelijk zelf de aanvraag voor computers richten aan de koepelorganisaties", geeft bevoegd schepen Michel Vincke (SP.A) mee.

Samen met DigitalForYouth.be, een samenwerking tussen DNS Belgium en vzw Close The Gap, en de Koning Boudewijnstichting gaat de Vlaamse regering op zoek naar laptops voor kansarme leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Concreet is het de bedoeling om in Vlaanderen 10.000 computers te verspreiden tegen het einde van de paasvakantie. DigitalForYouth.be heeft nu al 1.000 laptops klaarstaan.

Vijfde en zesde leerjaar

"Ook voor de kinderen uit kansarme gezinnen die in het vijfde of zesde leerjaar zitten, wordt naar een oplossing gezocht", vervolgt Vincke. "Het Sociaal Huis doet een oproep naar de Gistelse bevolking die (oude) laptops of tablets heeft, die voor het volgen van lessen zouden kunnen gebruikt worden. Als er meer toestellen dan gevraagd worden ingezameld, dan zullen die verder verdeeld worden onder leerlingen van het secundair onderwijs die via Digital4youth geen toestel hebben gekregen."

Praktisch

Heb jij één (of meerdere) laptops of tablets staan, dan kan je contact opnemen met het Sociaal Huis in de Bruidstraat 1 via 059 27 06 57 en het gratis nummer 0800 290 70 of sociaalhuis@gistel.be.

Op die manier krijgen deze jongeren ook de kans om op een degelijke manier onderwijs te volgen. "Het Sociaal Huis zal de gezinnen opzoeken met kinderen die geen laptop hebben om hun huiswerk te maken. We zullen de jongeren uit het secundair onderwijs helpen bij het contacteren van de school voor de vraag naar een computer. De scholen moeten namelijk zelf de aanvraag voor computers richten aan de koepelorganisaties", geeft bevoegd schepen Michel Vincke (SP.A) mee. Samen met DigitalForYouth.be, een samenwerking tussen DNS Belgium en vzw Close The Gap, en de Koning Boudewijnstichting gaat de Vlaamse regering op zoek naar laptops voor kansarme leerlingen uit het middelbaar onderwijs. Concreet is het de bedoeling om in Vlaanderen 10.000 computers te verspreiden tegen het einde van de paasvakantie. DigitalForYouth.be heeft nu al 1.000 laptops klaarstaan."Ook voor de kinderen uit kansarme gezinnen die in het vijfde of zesde leerjaar zitten, wordt naar een oplossing gezocht", vervolgt Vincke. "Het Sociaal Huis doet een oproep naar de Gistelse bevolking die (oude) laptops of tablets heeft, die voor het volgen van lessen zouden kunnen gebruikt worden. Als er meer toestellen dan gevraagd worden ingezameld, dan zullen die verder verdeeld worden onder leerlingen van het secundair onderwijs die via Digital4youth geen toestel hebben gekregen." Heb jij één (of meerdere) laptops of tablets staan, dan kan je contact opnemen met het Sociaal Huis in de Bruidstraat 1 via 059 27 06 57 en het gratis nummer 0800 290 70 of sociaalhuis@gistel.be.