Sociaal Fonds van de Burgemeester in Oostende steunt twee projecten

© Jeffrey Roos
Redactie KW

De 2 Oostendse projecten Dukes on Wheels en Het Blauw Kruis van de Kust krijgen een financiële steun van 5.000 euro.

Het Sociaal Fonds van de Burgemeester in Oostende onderging onder burgemeester Johan Vande Lanotte een metamorfose. Het concept werd verandert naar ‘Concert met de Burgemeester’.

Focus op jeugdinitiatieven

Dankzij de ticketverkoop en de steun van sponsors konden 20 verschillende organisaties genieten van een financieel duwtje in de rug. Daarbij lag de focus vooral op het steunen van jeugd- en jongereninitiatieven. Dit jaar was dat niet anders.

Opnieuw werd gekozen voor twee Oostendse projecten: Dukes on Wheels en Het Blauw Kruis van de Kust. Beide organisaties krijgen elk een financiële steun van 5.000 euro.

Aankoop van sportmateriaal

“Dukes on Wheels dompelt het noorden van West-Vlaanderen in het rolstoelbasketten. Zo wil ze mensen met een fysieke beperking aan het sporten krijgen”, vertelt burgemeester Johan Vande Lanotte. “Ze willen met de club sportief excelleren en mensen ontspannend laten basketten.”

“De club vindt het eveneens belangrijk om de jeugd aan bod te laten komen. Ze nemen hun sociale en culturele rol op in de samenleving in onze regio. Ze vragen aandacht voor de toegankelijkheid en het integreren van mensen met een fysieke beperking in de samenleving. Met die 5.000 euro kunnen ze hun crowdfunding aanvullen en de bijdrage van het Vlaams Gewest van 5.000 euro binnenhalen. Dat geld zal geïnvesteerd worden in de aankoop van sportmateriaal.”

Fonds wordt overgedragen aan Bart Tommelein

Ook het Blauw Kruis van de Kust krijgt 5.000 euro van het fonds. “Het Blauw Kruis van de Kust zette een crowdfunding op voor de bouw van een nieuw dierenasiel in Oostende. Ook die crowdfunding willen we steunen met een bijdrage van 5.000 euro. Op die manier dragen we ons steentje bij in de bouw van het nieuwe dierenasiel“, aldus burgemeester Johan Vande Lanotte.

Het Sociaal Fonds van de Burgemeester en haar reserves worden overgedragen aan de nieuwe burgemeester Bart Tommelein, die vanaf 1 januari de fakkel overneemt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier