Sociaal Fonds schenkt fietstaxi aan OCMW Veurne

De fietstaxi werd voorgesteld door burgemeester Peter Roose, Anja Pilet (voorzitter OCMW), Celine Mouton (schepen van Toerisme) Pascal Sticker (schepen van Sport), Björn Pollentier (centrumleider dienstencentrum) en Jean-Pierre Vantielcke (OCMW-raadslid). © JTV
Redactie KW

Het Sociaal Fonds van de Burgemeester organiseert elk jaar op het einde van de zomer een ‘Bal van de Burgemeester’. De opbrengst van deze organisatie gaat naar verenigingen die een sociaal doel willen steunen.

De medewerkers van het Sociaal Fonds wilden dit jaar graag een middel inzetten om minder mobiele Veurnse senioren meer kansen te geven om zich te verplaatsen en deel te nemen aan het dagelijkse leven. Vandaar groeide het idee om een fietstaxi aan te kopen en te schenken aan het OCMW.

De fietstaxi is vandaag in onze provincie enkel actief in Brugge en Kortrijk. De seniorenraad steunde dit initiatief en het dienstencentrum De Zonnebloem was bereid om vrijwilligers te zoeken om de fietstaxi te helpen exploiteren.

Een fiets met veel mogelijkheden

De fietstaxi is een elektrisch aangedreven riksja. Er is plaats voor twee personen achter de bestuurder van de fiets. Ook een rollator kan mee aan boord. De fietstaxi heeft een prijskaartje van 10.422 euro.

Het dienstencentrum zal de taxi complementair inzetten met haar busje. De kostprijs bedraagt 35 eurocent per km. De fietstaxi is de dag voordien telefonisch te boeken bij het dienstencentrum en zijn actieradius is het volledige grondgebied van de stad Veurne.

De vrijwilliger van de fietstaxi is beschikbaar tijdens de week. Tijdens het weekend en de in wintermaanden gaat de fietstaxi op stal. Het voertuig zal vanaf de lenteperiode weer in het stadsbeeld te zien zijn.

(JTV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier