So-Fit opnieuw open na 12 dagen quarantaine

© Getty Images
Redactie KW

So-Fit in de Hondekensmolenstraat in Izegem opent maandagavond weer de deuren na 12 dagen quarantaine. Corona had het centrum helaas even in zijn macht, maar intussen zijn de zaakvoerders weer gezond en kunnen zij met een gerust hart de lessen opnieuw laten doorgaan.

So-Fit is het sportcentrum van koppel Sophie Decoutere en Olivier De Gryse. Zij organiseren tal van groepslessen, kampen en verzorgen ook personal training. Maandagavond opent het centrum opnieuw de deuren na een quarantaineperiode van 12 dagen.

“Wij werken helemaal conform de voorschriften, maar toch sloop het virus bij ons binnen”, legt Sophie Decoutere uit. “Onze lesgevers en leden dragen allemaal een mondmasker, handen worden regelmatig ontsmet en wij houden de voorgeschreven twee meter afstand, maar blijkbaar kon zelfs dat niet baten. Ons gezin werd helaas ziek.”

Tijdelijke sluiting onvermijdelijk

Sophie en Olivier zijn intussen genezen en openen maandagavond opnieuw de deuren van So-Fit. “Ik ben zelf het meest ziek geweest, bij mijn man bleef het eerder bij symptomen van een verkoudheid. In principe mochten wij openblijven, maar het was praktisch niet haalbaar omdat onze lesgevers allemaal in quarantaine moesten.”

“Zo lukte het ons niet om de algemene werking te verzekeren en de lessen te blijven aanbieden. We sloten dus noodgedwongen de deuren. Intussen kregen wij zo wel de kans om helemaal te herstellen. We staan te popelen om er weer in te vliegen.”

Sophie en Olivier meldden hun positieve coronatest meteen aan de bevoegde instanties en volgden de voorschriften die de overheid vooropstelt. “We hebben uiteraard contact gehad met onze huisarts en ook de mensen van contactopsporing werden op de hoogte gebracht.

Kleedkamers gesloten

Maandagavond kan So-Fit opnieuw van start gaan. “We geven onze leden nog eens duidelijk de maatregelen mee via mail. Afstand houden, handen ontsmetten en een mondmasker is echt belangrijk en daar willen we toch wel op hameren. Dan hebben we het niet enkel over de tijd tijdens de les, maar ook op onze parking hopen we dat iedereen zich aan de voorschriften houdt en blijft opletten”, hoopt Sophie.

“We zijn daarnaast van plan om onze kleedkamers opnieuw te sluiten. In principe kunnen die openblijven, maar zelf kiezen we er liever voor om dat toch niet te doen. Onze leden zullen zich dus thuis moeten klaarmaken voor het sporten en ook na de les zal iedereen thuis moeten douchen en zo. We hopen net als iedereen dat deze vreemde periode snel achter de rug is, maar we zijn in elk geval blij dat we weer aan de slag kunnen en dat al onze leden met een gerust hart kunnen blijven bewegen”, besluit Sophie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier