SnowBite van Wijnendalenaar Koen Darras wordt deel van Brugse koepel Travelbase

Koen Darras. (foto JS)
Johan Sabbe

Groot nieuws voor Wijnendalenaar Koen Darras en zijn vennoot Thomas Lambrechts uit Denderleeuw. Hun bedrijfje Bite Madness, dat bekendheid geniet door de projecten SnowBite en Journey of Sound, wordt onderdeel van Travelbase, de snel groeiende reisonderneming uit Brugge.

Die heeft zich gespecialiseerd in nichetrips, vooral voor jongeren, en stuurt jaarlijks zo’n 50.000 reizigers op pad in negen verschillende landen. Altijd met de beleving op de eerste plaats. Bij Travelbase ligt de nadruk op The Journey, waarbij er uitvoerig aandacht wordt besteed aan alle randelementen die met reizen gepaard gaan. Muziekoptredens onderweg, om maar iets te noemen. Of Vespa- en zeiltochten. Met ook bestemmingen zoals… Lapland.

“Met onze eigen projecten passen we perfect in die filosofie”, zegt Koen (39), die met zijn vrouw en hun drie dochtertjes aan de Processieweg woont. “Met SnowBite organiseren we ski- en snowboardtrips voor jongeren en met Journey of Sound onvergetelijke tochten naar het grote dancefestival Balaton Sound in Hongarije. Nu we met die initiatieven onder Travelbase vallen, kunnen we een veel groter publiek bereiken.”

We zullen een veel groter publiek kunnen bereiken

In de praktijk zijn SnowBite en Journey of Sound al bij Travelbase gevoegd, maar het aandelen-ruilcontract tussen de twee bedrijven de swap wordt pas in maart officieel ondertekend.

Samen sterker

“De grote mannen van Travelbase zijn Charles Van den Bossche uit Brugge en Simon Vandeweghe uit Knesselare”, vervolgt Koen. “Eigenlijk is het plan om de krachten te bundelen tussen pot en pint ontstaan. Waarom elk onze eigen weg gaan als we samen sterker staan? Met Bite Madness zijn we uiteraard de kleinste speler van de twee en dat maakt het voor ons een buitenkans om ons wagonnetje aan de sterke locomotief van Travelbase te kunnen vasthangen. Samen kunnen we nog harder inzetten op het aanbod van nichetrips. Alle boekingen gebeuren online, ver weg van de oude manier van werken in de klassieke reisbureaus.”

Travelbase geniet vooral bekendheid met zijn projecten onder de naam Route du Soleil. (JS)

Voor info: www.travelbase.eu.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier