Snoezelbox voor Angy uit Otegem

De 4-jarige Angy Deconinck uit Otegem kreeg van Make-a-Wish een prachtige snoezelbox. Angy lijdt aan de ziekte van Salla.

Angy samen met haar ouders en broertje en Filip en Martine van Make-a-Wish. © GV

Angy Deconinck woont met haar ouders, Maarten en Tatiana Mahieux, en haar broertje Yenno (2) in de Scheldestraat in Otegem.

Ze lijdt aan de ziekte van Salla. “Dat is een stofwisselingsziekte waardoor de zenuwbanen aangetast worden en de spieren verkrampen. Daarna worden de organen aangetast. Genezing is uitgesloten”, vertelt moeder Tatiana.

Haar moeder richtte een aanvraag aan Make-a-Wish of ze konden uitkijken voor een snoezelruimte. Make-a-wish is een gekende organisatie die probeert de wensen van ernstig zieke kinderen te realiseren. Er werd een ganse procedure opgestart, die nu zijn finale kende met de installatie van de snoezelbox.

Familiefeestje

De Nederlandse firma Barry Emons kwam de grote box samenstellen. “We zijn heel blij met die box”, vertelt Tatiana. “In de snoezelbox is ook een bubbelzuil gemonteerd, waarbij luchtbellen door het water zweven. Zo raakt onze dochter rustiger. Angy kent ook geen pijngrens en kan nu dus veiliger spelen in de snoezelbox. Zo kunnen ook wij ze met een gerust hart laten spelen”, zegt vader Maarten.

Om het geheel compleet te maken, werd ook nog een projector geleverd die allerlei figuurtjes en kleurtjes projecteert op het plafond.

Het geheel werd ingehuldigd met een klein familiefeestje.

(GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.