Snoezelbos met 2.000 bomen in Volkslaan

Schepen Patrick Roose in de Volkslaan waar nog dit najaar de werken worden opgestart voor een 'Snoezelbos' met 2.000 bomen. © (Foto WO)
Redactie KW

Stad Menen stelde een ambitieus meerjarenplan op. Het doel is een stad die groener en klimaatvriendelijker is. “Daarom wil de stad in de volgende 5 jaar 1 boom per inwoner planten”, zegt schepen van Publieke Ruimte Patrick Roose.

“Het bebossingsproject beginnen we in de Volkslaan in Menen, waar we 2.000 bomen in dichte bebossing willen planten. De keuze kwam er omdat zowel het WZC Andante als De Pelikaan daar in de nabijheid liggen. Daarom wordt dat stukje natuur een ‘Snoezelbos’. Een snoezelbos is een stukje natuur waar gewaarwording en beleving van de natuur centraal staan. Het moet ook een ontmoetingsplaats staan waar we ook zitbanken zullen plaatsen en moet voor iedereen toegankelijk zijn. Het moet een waardevolle groene plek worden in onze stad. Er werd een beplantingsplan uitgewerkt in drie zones. De eerste zone heeft lage beplanting aan de buitenrand. De tweede zone heeft lage beplanting aan de binnenrand. De derde zone heeft hogere beplanting. We kiezen in het bijzonder voor bij-vriendelijke planten: de tamme kastanje, de hondsroos, de rode bes, de veldesdoorn, de hazelaar, de meidoorn, de liguster, de kerselaar en de lijsterbes” Aldus de schepen

De plannen voor de paden die twee meter breed zullen en de ontmoetingsplaatsen met zitbanken werden ontworpen samen met Andante en De Pelikaan. De uitvoering van het plan is voorzien in het najaar en het voorjaar van 2021. Vragen en suggesties bij de Omgevingsdienst van de stad op millieu@menen.be of op 056 529 375.

(WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.