Snikhete maar knotsgekke Pittemse Zotte Maandag

Redactie KW

Maandag 16 juli was voor Pittem opnieuw de hoogdag van het jaar. Zotte Maandag vond plaats onder een drukkende zon maar werd weer een geslaagde dag vol vertier en plezier.

Van ‘s morgens vroeg was de zon al van de partij en dus kon de jaarmarkt in de voormiddag al rekenen op een grote opkomst. Toen om 11 uur de zottekes geworpen werden door het Pittems Zotteke, deken Chris Schelstraete en gastvedette Isabelle A, kon je op de Markt over de koppen lopen.

Na de middag trok de feeststoet door de straten, het hoogtepunt van de dag. Hierin waren weer de mooiste en zotste creaties van de deelnemende verenigingen, straten of wijken te zien. Uiteraard was de link met het beroep van witloofkweker van deken Chris nooit ver af, maar ook de actualiteit werd op de korrel genomen. Zo passeerden het huwelijk van Harry en Meghan en van Willy Naessens en Marie-Jeanne de revue en kwamen transgenders, de perikelen rond de F16’s, de plofkoffers en de zware beroepen aan bod. Regelmatig werden deken Chris en gastvedette Isabelle A uit de tribune gehaald om mee te figureren op de wagens. De dag werd traditiegetrouw afgesloten met een spetterend vuurwerk, waarna tot in de vroege uurtjes werd verder gefeest.

(JG – foto JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier