Sneukeltocht van VTI Torhout steunt Think-Pink

De organisatoren van de VTI-Sneukeltocht: v.l.n.r. Valerie Anseeuw, Kristof Decaestecker, Filip Bonduel en Hilde Bruynooghe. © foto JS
Johan Sabbe

In het kader van de Warmste Week organiseert het Torhoutse VTI op vrijdagavond 29 november een Sneukeltocht ten voordele van Think-Pink, de nationale borstkankercampagne. Iedereen mag aan de wandeling deelnemen. Het gaat om een tocht van 6 kilometer met lekkers.

“We waren al een tijdje van plan om met het VTI een actie te organiseren in het kader van de Warmste Week”, aldus Kristof Decaestecker, die samen met Valerie Anseeuw, Hilde Bruynooghe en priester Filip Bonduel het initiatief neemt. “Uiteindelijk hebben we gekozen voor een Sneukeltocht door Torhout. We hopen dat het gezellig wordt en we een mooie opbrengst kunnen boeken ten voordele van Think-Pink.”

Vijf sneukelplekjes

De wandeltocht richt zich tot iedereen zonder onderscheid. Er kan vrij gestart worden tussen 16.30 en 19 uur in zaal Thor op het VTI-domein aan de Papebrugstraat. Het traject is ongeveer 6 kilometer lang en er zijn vijf sneukelplekjes voorzien. Op de eerste locatie krijgen de deelnemers een aperitiefje met hapjes, op de tweede soep en een broodje, op de derde een barbecueworst, op de vierde een drankje met een knabbeltje en bij de terugkeer in zaal Thor nog koffie met taart. Voor de kinderen worden er aangepaste knabbeltjes en drankjes geserveerd, zodat ze evenveel kunnen genieten als de volwassenen. Er wordt gevraagd om voor de veiligheid een fluohesje aan te trekken en een zaklamp mee te brengen.

Voor het goede doel

Inschrijven voor de Sneukeltocht kan tot en met maandag 25 november aan het onthaal van het VTI (Papebrugstraat), in ‘t Broodgenot (Breidelstraat) en in de kledingzaak Trio Fashion (eveneens in de Breidelstraat). Deelnemen kost 15 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen tot 12 jaar, alles inbegrepen. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel.

De vzw Think-Pink is de nationale borstkankercampagne, die zich al ettelijke jaren inzet voor borstkankerpatiënten en hun familie. De organisatie heeft vier centrale doelstellingen: informeren, sensibiliseren, financieren van het wetenschappelijk onderzoek en financieren van zorg- en nazorgprojecten. Dat doet ze aan de hand van diverse fondsen. (JS)

Voor info: VTI, 050 23 15 15.