Sneukelboxen helpen Greta die alles verloor na woningbrand

Onder andere Nele Moerman, Kathy Cardon en Sarah Monteyne hopen zoveel mogelijk sneukelboxen aan de man te brengen.©Jeffrey Roos
Onder andere Nele Moerman, Kathy Cardon en Sarah Monteyne hopen zoveel mogelijk sneukelboxen aan de man te brengen.©Jeffrey Roos
Redactie KW

Nele Moerman, Els Van Hevel, Kathy Cardon, Sarah Monteyne en Mireille Boey zetten een steunactie op poten voor collega Greta die alles verloor in een brand. “We hopen zoveel mogelijk sneukelboxen te verkopen om Greta en haar man te steunen”, klinkt het.

Greta Constant en Marc Vermaut uit Koekelare werden op 14 februari het slachtoffer van een zware woningbrand. Ze raakten, samen met de inwonende ouders van Greta, dan wel tijdig uit de woning, maar zagen een groot deel van hun huis in vlammen opgaan. Meteen het signaal voor Kathy en haar collega’s om in de bres te springen voor het koppel. “Greta werkt al meer dan 30 jaar als leerkracht in de Heilig Hartschool in de Clivialaan”, vertelt Kathy. “Daarnaast zijn we de laatste 25 jaar goede vrienden van elkaar. Ooit zijn we gestart als collega’s, maar dat groeide uit tot een hechte vriendschap.”

Benefietacties

Toen Kathy het nieuws vernam dat Greta en haar man het slachtoffer waren geworden van een brand, en daarbij bijna hun hele hebben en houden verloren, besloot ze samen met haar collega’s een actie op te zetten. “Greta en haar man zijn kapot van verdriet”, gaat Kathy verder. “Ze is enorm blij met onze inzet. Enkele buren organiseerden ook al benefietacties. Voorlopig weten we nog niet hoeveel geld er precies nodig zal zijn. De verzekering dekt dan wel een deel, maar het zal nooit genoeg zijn om alle kosten te dekken. Moet het huis heropgebouwd worden, zal het ooit nog bewoonbaar zijn? Die vragen zijn er, maar blijven voorlopig zonder antwoord. Het is hard om je vriendin met zoveel verdriet te zien. We hopen dat we hen op deze manier toch een hart onder de riem hebben kunnen steken.”

Ondertussen verkochten Kathy en haar collega’s al zo’n 60 sneukelboxen. “Maar we hopen uiteraard op nog veel meer. Of ik daar een getal wil op plakken? 200, of misschien wel meer. Het maakt allemaal niet zoveel uit, het belangrijkste is dat we Greta en haar man een mooi bedrag kunnen schenken”, besluit Kathy.

De sneukelboxen kosten 40 euro en bestel je via rekeningnummer BE23 0019 0287 7591 op naam van Kathy Cardon. Dit kan tot en met 21 maart. De boxen worden thuis geleverd op zaterdag 3 april tussen 9 en 16 uur. Er wordt geleverd in Oostende, Bredene, Gistel, Middelkerke, Koekelare, Eernegem, Ichtegem, Bekegem, Roksem en Oudenburg. Mensen die buiten de regio wonen, kunnen mailen naar vriendenvangreta@gmail.com .

(Jeffrey Roos)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.