Snel Respons Team van zone Westkust levert politiebijstand in Polderzone

Dit is het logo van de speciale teams. © MVP
Redactie KW

Vanaf vandaag biedt het SRT-Team (Snel Respons Team) van Politiezone Westkust versterking aan de Politiezone Polder.

In februari 2018 tekenden de vier West-Vlaamse politiezones (PZ) een uniek samenwerkingsprotocol dat de slag- en draagkracht in de betrokken zones moet vergroten. Het gaat om de zones Westkust, Polder (Diksmuide), Riho (Roeselare) en Vlas (Kortrijk), die samen WVL4 vormen.

Technologische ontwikkelingen zoals CCTV, ANPR, sensing, datamining en open bronnen worden prioritair binnen deze ‘real time’-WVL4-samenwerking die de slag- en draagkracht in deze zones vergroot.

Het 12-koppige SRT-team van PZ Westkust zal de collega’s uit PZ Polder bijstand leveren in precaire situaties, zoals bij een schietincident of zware geweldfeiten, maar ook bij huiszoekingen, overbrengingen en observaties. De leden van het SRT-team zijn specifiek opgeleid om onmiddellijk en accuraat te handelen bij gevaarlijke situaties waarbij de veiligheid van burgers of collega’s in gevaar is. Zij kregenonder andere extra opleidingen in geweldbeheersing en ook het feit dat zij gebruik mogen maken van de taser is een belangrijke troef.

Afhankelijk van de opdracht voeren ze deze diensten uit in burgerkledij of in uniform. Bovendien maken ze gebruik van anonieme wagens waarbij er een uitgerust is met ANPR-camera’s (automatische nummerplaatherkenning). Een win-win voor zowel PZ Westkust als PZ Polder!

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier