Sneeuwmanactie in strijd tegen kinderarmoede

Redactie KW

Patricia Poupaert (62) zamelde met haar sneeuwmanactie een bedrag van 1205 euro in. Het geld gaat integraal naar de strijd tegen kinderarmoede, een strijd die de Komense dame nauw aan het hart ligt.

Het is al de tweede keer dat Patricia creatieve sneeuwmannetjes in elkaar knutselt voor het goede doel. “Vorig jaar wist ik iets meer dan 500 euro op te halen”, vertelt Patricia. “Ik had mezelf voorgenomen om dit bedrag te verdubbelen. Opzet geslaagd dus!”

ViveForLife

De cheque met daarop het bedrag van 1205 euro werd door de kerstman zelf opgehaald in Komen. “De kerstman zal de cheque nu overbrengen naar de organisatoren van ViveForLife, de Waalse versie van De Warmste Week. Deze actie staat dit jaar in het teken van de strijd tegen kinderarmoede. Het is een onderwerp dat me bijzonder hard raakt. Geen enkel kind zou in armoede moeten leven .”

“Ik hoop dat mijn inbreng, een peulenschil in vergelijking met het bedrag dat grote organisaties kunnen verzamelen, toch een glimlach op het gezicht van enkele kinderen zal kunnen toveren. De actie was een groot succes, want uiteindelijk moest ik bestellingen weigeren. Ik had immers geen materialen genoeg. Ik kreeg zelfs bestellingen uit Zwitserland en Guadeloupe , te gek voor woorden!”

Veiling

Patricia sloot haar actie af met een veiling. “ Ik heb een gigantische sneeuwman gemaakt waarop mensen konden bieden ”, sluit de pittige zestiger af. “De veiling werd gewonnen door Maggy Debels. Zij kwam haar nieuwe aanwinst in ontvangst nemen, net als de kerstman.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier