‘Sneeuw in september’ niet in maart maar in oktober

© MD
Redactie KW

Op vrijdag 16 oktober om 20 uur komt de toneelvoorstelling ‘Sneeuw in september’ naar Poperinge. Eerder was deze voorstelling voorzien in het OC Ghybe in maart, maar door corona werd deze opvoering uitgesteld en uiteindelijk verschoven. Door de coronamaatregelen heeft deze activiteit plaats in JC De Kouter, waar meer afstand kan gehouden worden.

‘Sneeuw in september’ is een productie van De Dakbroeders vzw, LEIF- West-Vlaanderen en Uitgeverij Van Halewyck/ Pelckmans. Het is een toneelstuk dat hoort bij het gelijknamige boek van Kathelijn Vervarcke dat in mei vorig jaar verscheen.

Na een parcours van jarenlange onderzoeken en behandelingen krijgen twee hartsvriendinnen een hard verdict. Enkel verdovende middelen kunnen nog een antwoord bieden op hun chronische gewrichtspijnen. Maud dient een aanvraag voor euthanasie in, Jutta is vastbesloten zichzelf te genezen.

Terwijl Maud de dagen voor haar verlossing aftelt, moet Jutta afstand nemen van haar vriendin om zelf niet ten onder gaan. Zal Jutta toch afscheid komen nemen? En hoe moet ze zichzelf zien als ze geen lotgenote meer heeft om zich aan te spiegelen?

Spel: Maxine Van Tiggel en Morgane Van Tiggel. Tekst en regie: Kathelijn Vervarcke, dramacoach: Kobe Chielens.

Het betreft een productie van het Willemsfonds Poperinge. Inschrijven via: marie-claire.tylleman@telenet.be. De toegang bedraagt 8 euro, studenten betalen 5 euro. Het dragen van een mondmasker is verplicht. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier