Snaaskerkse buurtsupermarkt omgetoverd tot feestzaal

Bart en Gina Hendrickx, de vroegere uitbaters van de 'Spar' hebben hun winkelruimte omgevormd tot een feest- en ontmoetingszaal die luistert naar de naam Sparreplein. © Peter MAENHOUDT
Redactie KW

Snaaskerke is een nieuw adresje rijker met evenementenzaal Sparreplein. Initiatiefnemers Bart en Gina Hinderyckx vormden hun voormalige buurtsuper in de Dorpsstraat 75 om tot een moderne zaal voor bijvoorbeeld familiefeesten, workshops en vergaderingen. “De locatie en grootte van het pand leenden zich prima tot deze nieuwe invulling”, glundert het koppel.

Bart en Gina zijn een geliefd koppel in Snaaskerke. Tot 2019 baatten ze er een succesvolle buurtsuper uit. Nu heeft het pand, waar voorheen hun winkel gevestigd was, een nieuwe invulling gekregen als evenementenzaal. De naam: Sparreplein. “Een verwijzing naar enerzijds het mooie, vernieuwde dorpsplein aan de overkant van het pand en anderzijds Spar, onze winkel van weleer”, vertelt Gina.

Modern

“De ombouw van winkel tot zaal heeft ongeveer een half jaar geduurd. Kijk, we wisten dat de kernvernieuwing van Snaaskerke een knap dorpsplein zou opleveren en wonen hier ook heel graag. De winkelruimte – een bijna perfect vierkant van ongeveer 150 vierkante meter had alle troeven voor een nieuwe functie.” Toegegeven, het resultaat mag er absoluut zijn. De modern uitgeruste evenementenzaal is geschikt voor allerhande feesten, evenementen of bijeenkomsten: familiefeesten, communies en lentefeesten, rouwmaaltijden, personeelsfeesten, vergaderingen, workshops en andere activiteiten van het verenigingsleven. “Fuiven zullen we niet toelaten, maar het aantal mogelijkheden is verder zeer ruim”, benadrukt Gina. De capaciteit betreft zo’n zestig zitplaatsen, maar dat aantal kan oplopen in combinatie met receptietafels. Op aanvraag kan je gebruik maken van de professionele (koude en warme) keuken en afwasruimte, al dan niet in samenwerking met een traiteur. Het geheel is netjes uitgedost met (party)tafels en comfortabele stoelen, glazen, borden, bestek, een beamer, audioversterker met boxen, draadloos internet en een speelhoekje voor de kinderen met een aparte televisie en een digicorder. Er kan ook een springkasteel geplaatst worden. “Het belangrijkste was dat de zaal geen winkelgevoel zou uitstralen. We denken te mogen zeggen dat de opbouw geslaagd is”, glimt het koppel trots.

Tweede leven

“We zijn beiden midden de vijftig jaar en het is niet zo dat we aan uitbollen denken”, lacht Gina nog. “Voor ons is dit een bijberoep. Gezien we zelf ook de opkuis verzorgen, zou het niet haalbaar zijn om dit op een hogere leeftijd uit te baten. Ja, er bereikten ons al veel vragen van geïnteresseerde gebruikers en we hopen dat de zaal een meerwaarde zal vormen voor Snaaskerke en de streek.” Zo staat de Gistelse deelgemeente weer helemaal op de kaart. Je had er al het uitstekende restaurant Plat Préféré en gezellige kroeg Cornelius, maar met de opening van de nieuwe buurtwinkel Wellington eerder dit jaar, nu de nieuwe feestzaal en de dorpskernvernieuwing, lijkt het dorp vertrokken voor een tweede leven. (TVA)

Alle info en reservaties: www.sparreplein.be en 0474/54.01.80.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier