Snaaskerke huldigt de altijd hulpvaardige Roland en Frida

Het Snaaskerkse verenigingsleven heeft een knappe cartoon overhandigd aan Roland Maene en zijn vrouw Frida Pylyser. De twee zetten zich al vele jaren in voor de verschillende lokale verenigingen. Er was een groot feest gepland, maar corona besliste daar anders over.

Roland en Frida met de leuke tekening die ze cadeau kregen. © TVA

De 80-jarige Roland was 27 jaar lang zaalverantwoordelijke in Snaaskerke en gaf begin dit jaar de fakkel door aan André Steelandt. Maar hij heeft zich op nog veel andere manieren geëngageerd voor het dorp.

“Ik werkte voor de West-Vlaamse Elektriciteitsmaatschappij en ging in oktober 1960 in Gistel aan de slag. Toen woonden we nog in Oostende. In 1965 verhuisden we naar Snaaskerke”, vertelt de in Brugge geboren Roland. “Later werd ik conciërge van de school. Maar Snaaskerke had toen geen elektricien. Daarom heb ik altijd meegeholpen als er iets te doen was. Voor de jaarlijkse musical op school bijvoorbeeld zorgde ik voor de belichting en lette ik erop dat alle kabels correct werden aangesloten. Ook voor de kerkfabriek, de Gezinsbond, voetbalclub KSK Snaaskerke, de Chiro en het jeugdhuis stond ik paraat.”

Ook zijn vrouw Frida (78) heeft zich altijd al ingezet voor het dorp. Zo maakte ze altijd de kostuums voor de schoolmusical en het jaarlijkse sinterklaasfeest.

Gezamenlijk cadeau

Geen wonder dus dat de lokale verenigingen het koppel wilden bedanken. “We hadden een groot feest gepland op 8 mei. Maar door de corona-uitbraak hebben we dat moeten uitstellen”, zegt An Ameloot, directeur van gemeenteschool de Horizon. “Dus hebben we met alle verenigingen samengelegd voor een cadeau.” Cartoonist, tekenaar en creatieve duizendpoot Bart ‘Seamoose’ Simoens uit Oostende maakte een leuk portret van Roland en Frida. Daarop staan ook de namen van de verenigingen.

“We wisten hier helemaal niets van”, glundert het verraste koppel. “Het kunstwerk hangt nu in onze living.” (TVA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.