Smurfen zijn thema van de 21ste zweminstuif in het Vijfse instructiebad

De werkgroep Zweminstuif met leerkrachten en ouders zijn klaar voor de 21ste zweminstuif met de Smurfen als thema. © IVD
Redactie KW

Op zaterdag 20 oktober belooft het opnieuw een hoogdag te worden in het zwembad van de stedelijke basisschool. Voor de 21ste editie van deze zweminstuif worden de Smurfen het thema.

“Onze zweminstuif is een echte klassieker geworden. 21 jaar geleden werd beslist om mee te doen aan de Vlaamse Zwemweek en om niet in het vaarwater te komen van onze grote broer De Treffer kozen wij ervoor om de deuren van het Vijfse instructiebad al in oktober open te zetten voor het grote publiek”, verklaart directeur Tony Sabbe.

“In de beginjaren werden enkel baantjes getrokken, maar snel werd de formule gewijzigd en alles begon erg goed op het legendarische ‘Spel zonder Grenzen’ te lijken. De zweminstuif groeide uit tot een succesformule. Dit jaar werd er wel wat gesleuteld aan het namiddagprogramma. Om 13.15 uur begint het grootse Spel zonder Grenzen, waarin 15 ploegen van 10 tot 12 kinderen van SBS Vijve het tegen elkaar opnemen in spectaculaire spelen. Het paddenstoelenspel, de smurfins race en de smurfenscooter wachten op enthousiaste spelers. Het wordt leuk om mee te doen, maar minstens even plezant om toeschouwer te zijn.”

Alles in het blauw

“Om 17.30 uur komt de tweede groep aan de beurt en de derde groep sluit af om 18.45 uur. Tussendoor organiseren wij met de medewerking van heel wat ouders diverse waterspelletjes voor onze kleuters. Wij maken ook even tijd en plaats voor een activiteit waarbij watergewenning voor baby’s, peuters en kleuters centraal staan. Alle kinderen van Sint-Eloois-Vijve en omstreken zijn hierop welkom. Om 20.30 uur zal de ambiance verzekerd zijn, want dan komen onze oud-leerlingen in actie. Doorlopend kunnen ouders en supporters terecht in onze smurfenbar. Voor de gelegenheid krijgt onze overdekte speelplaats een blauw karakter met aangepaste drankjes, sfeervolle verlichting en lekkere hapjes, die de bezoekers in de gepaste sfeer moeten brengen”, besluit Tony Sabbe. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier