Smurf is de nieuwe Prins Carnaval van Oostende

De naam van de nieuwe prins werd bekend gemaakt door feestschepen Maxim Donck. © FRO
Redactie KW

De orde van de Kloeffe organiseerde zaterdag, in samenwerking met stad Oostende de verkiezing van de nieuwe Prins Carnaval Groot-Oostende, in zaal Wellington van de hypodroom.

Na twee eerdere pogingen, in 2015 en 2017, nam Patrick Maertens, alias Smurf, voor de derde keer deel. Het is derde keer goede keer geworden, want hij behaalde twee derden van de 1450 uitgebrachte stemmen. Zijn tegenkandidaat, Didier Pochet, alias Kojak, bracht veel carnavalisten van buiten Oostende naar de kust, maar dat volstond niet voor de fel begeerde kroon.

Patrick Maertens, Prins Smurf, met zijn vader René en zijn broer Kris.
Patrick Maertens, Prins Smurf, met zijn vader René en zijn broer Kris.© FRO

Op 50-jarige leeftijd, gaat de wens van Smurf Patrick in vervulling. Hij mag zich voor één jaar de Prins van Groot-Oostende noemen. Patrick Maertens, elektrotechnieker van beroep heeft een relatie met Marion Verbeeck, is fiere vader van een dochter en een zoon. Hij is de zoon van René Maertens, vroeger uitbater van de populaire taverne The King’s Horse, tussen Paard en Petit Paris. Hij werd voorgedragen door The Blues Brothers en was de favoriete kandidaat van de Oostendse carnavalisten.

Door de aanwezigheid van heel wat politie verliep het superfeest zonder problemen.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.