Smoefeltoer brengt je langs de mooiste plekjes van Roeselare en Rumbeke

Vlnr: Rebecca Verhaege, Julie Verhooghe, Liederik Cordenni, Guido Decorte en Koen Vankeirsbilck. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Vanaf juni pakt de stad Roeselare uit met een nieuwe activiteit, de smoefeltoer. Deze interactieve fietstocht van 18 kilometer brengt je langs enkele verrassende plekjes in Roeselare en Rumbeke.

De formule kan geboekt worden door bedrijven als teambuidling, door verenigingen als uitstap, of gewoon als groepje vrienden of familie. “Steden zoals Hasselt, Gent of Brussel hebben allemaal een ruim aanbod aan teambuilding activiteiten en uitstappen. Waarom zou Roeselare dan niet mee op die kar springen?”, zegt gedeputeerde Guido Decorte (CD&V).

Wraps of driegangenmenu

Elke groep krijgt een elektrische bakfiets mee vol opdrachten en lekkere streekproducten. Het routeboekje moet ervoor zorgen dat je niet verloren rijdt en zorgt ook voor enkele interessante weetjes uit de regio. “Het is de bedoeling om de groep op te delen in twee groepen doe elkaar moeten uitdagen op het vlak van culinaire kennis en smaakpapillen. De route start en eindigt aan het Huis van de Voeding in de Spanjestraat”, zegt Guido Decorte. Aansluitend op de fietstocht kan je nog een kookworkshop boeken. De smoefeltoer werd ook aangepast aan de noden van de deelnemers. Afhankelijk van het budget, kan je kiezen tussen een wrap-workshop of een driegangenmenu onder begeleiding van een chef-kok uit de streek. (KT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.