Smoefelen en Roefelen over de grens

Redactie KW

Op zondag 16 augustus organiseert Toerisme Poperinge ‘Smoefelen en Roefelen over de grens’. Een gratis fietstocht met start aan het Hopmuseum in Poperinge. Onderweg proef en geniet je van lokale streekextraatjes in de deelnemende horecazaken.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Toerisme Poperinge de fietstocht “Smoefelen en Roefelen”. Dit jaar steken we de ‘schreve’, over en ontdekken we de prachtige grensstreek. Geniet tijdens de fietstocht van de lekkere couleur locale. Verschillende horecazaken onderweg bieden je een lekker streekhapje aan bij aankoop van een consumptie.

Geanimeerde grenscontrole

Ook Made in Inox opent de deuren, je kan er de smid aan het werk zien en de huistentoonstelling over ‘t Rattekot bezichtigen. Douaniers onderwerpen je aan de landsgrenzen aan een geanimeerde grenscontrole. Verdien je aan beide grensovergangen een stempel, dan heb je recht op een lekkere attentie, af te halen in het Hopmuseum.

De route van 43 km start op de binnenkoer van het Hopmuseum. Inschrijven kan tussen 10 en 14 uur. Bij inschrijving krijg je een routekaart, een overzicht van de deelnemende horecazaken en een deelnamebewijs mee. Op vertoning van je deelnamebewijs krijg je het extraatje in de horecazaken. (AHP)

Meer info: toerisme@poperinge.be of 057/34 66 76.

AHOP

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier