Smikkeltocht, met start en aankomst in Moorslede, gaat achtste editie tegemoet

De toeristische diensten van Grensleie slaan opnieuw de handen in elkaar voor hun Smikkeltocht. © foto JS
Redactie KW

Voor de achtste keer slaan de toeristische diensten van de cluster Grensleie de handen in elkaar voor de Smikkeltocht. Die vindt, als corona geen roet in het eten gooit, plaats op zondag 3 en maandag 4 mei.

De gemeenten Moorslede, Ledegem, Menen, Wervik en Wevelgem werken op zondag 3 en maandag 4 mei samen voor de organisatie van de Smikkeltocht. “Die is ieder jaar een succes, die succesformule laten we dan ook ongewijzigd”, aldus de Moorsleedse schepen van toerisme Nessim Ben Driss (Visie).

Deelnemers gaan een dag lang met de fiets op verkenning in de regio. Een lusvormige route van 52 kilometer langs grotendeels rustige en landelijke wegen brengt hen van de ene stopplaats naar de andere op en langs het fietsnetwerk. “Tijdens die fietstocht proeven de deelnemers ook van het lekkers dat onze regio te bieden heeft en ontdekt men verrassende plekjes.”

Prachtig parcours

Op beide dagen kan men tussen 9 en 11 uur starten aan Aqua Mundo, de brasserie bij het zwembad De Amfoor in Moorslede. Van daaruit vertrekken de deelnemers richting Westrozebeke waar men een geleid bezoek kan brengen aan frambozenkwekerij Belibes. In De Oude Kaasmakerij in Passendale staat ‘s middags een lunch klaar. Na de middag gaat het richting Zonnebeke. Daar staat een beklimming van de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekerk op het programma. Daarna zetten de deelnemers koers richting Zandvoorde om zo even Wallonië in te duiken en in Komen een bezoek te brengen aan de hengstenhouderij Stal Talpe. Via Kruiseke en Geluwe rijdt men verder richting Dadizele om uiteindelijk in brouwerij Bier & Karakter in Slypskapelle te landen. “Deze ligt op een boogscheut van onze startplaats waar de tocht volledig eindigt”, aldus de schepen. “Een leuke en afwisselende dag dus.”

De deelnemers maken met een wedstrijd bovendien kans op een van de vijf restocheques die verloot worden.

De deelnameprijs voor de Smikkeltocht bedraagt 32 euro voor volwassenen en 22 euro voor kinderen onder de 12 jaar. Inschrijven kan vanaf 1 april bij de organiserende diensten voor toerisme en dit tot 1 mei. Het aantal deelnemers per dag is beperkt tot 250. Bij slecht weer kan men de route met de auto afleggen. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.