Sluit in de toekomst één van de twee kerken in Pittem?

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond 24 oktober bogen de raadsleden zich onder meer over het budget voor 2017 van het centraal kerkbestuur.

Zal Egem het in de toekomst zonder eigen parochiekerk moeten stellen ? © (foto Jan)

In de rand hiervan werd een tipje opgelicht over de toekomst van de kerken van Pittem en Egem.

De raad moest bij de aanvang van de raadszitting nota nemen van het budget voor 2017 van het centraal kerkbestuur Onze-Lieve-Vrouw Pittem en Sint-Germanus Egem. In de rand hiervan vroeg oppositieraadslid Kaat De Waele wat uitleg rond het financieel beheer van de budgetten en over de eventuele herbestemming van de kerken.

Burgemeester Ivan Delaere gaf in dit verband mee dat wat het financieel beheer betreft het kerkbestuur echt wel verantwoord met het budget om gaat, dat er geen grote investeringen in de pijplijn zitten en dat de normale onderhoudswerken aan de gebouwen zo veel mogelijk met eigen middelen gefinancierd worden. Wat een eventuele herbestemming betreft, is er volgens hem nog niets bekend. Hij gaf wel aan dat hij hier en daar had opgevangen dat in de toekomst één van de twee kerken in de gemeente zou gesloten worden. Over om welke kerk het zou gaan en hoe ver deze toekomst nog af is, is volgens hem echter nog niets bekend.

(JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.