Sluikstorters laten zich weer gaan: zelfs microgolfoven aan textielcontainer

Parochie Sint-Jozef deelde de foto van het sluikstort op Facebook. © gf
Olaf Verhaeghe

De omgeving van de textielcontainer op de wijk Het Eiland in Harelbeke lag er maandagochtend weer rommelig bij. Tussen de vele achtergelaten kleren dook zelfs een microgolfoven op. De parochiale werking van Sint-Jozef deelde een veelzeggende foto via Facebook.

Of de kleren zomaar rond de textielcontainer op Het Eiland gedumpt werden, dan wel door onbekenden uit de container werden gevist, is onduidelijk. Wel duidelijk is het feit dat er opnieuw gesluikstort wordt in Harelbeke, ondanks eerdere grootschalige campagnes en strenge controles. Zo werd eerder al de glasbol en textielcontainer aan het station weggenomen en schakelde afvalintercommunale Imog de mobiele camera’s in om toezicht te houden en eventuele sluikstorters te betrappen.

“Blijkbaar volharden sommigen nog altijd in de boosheid”, zucht schepen van Milieu Tijs Naert (Groen). “Door de strikte aanpak en de aangepaste omgeving was het even wat beter, al merk ik nu ook dat het er weer prijs is. Het gaat hier vooral om kleren, vlak bij een kledingcontainer. Het heeft dus niets te maken met de opgelegde sluiting van het containerpark. Mede door de coronacrisis worden die textielcontainers nu wat minder frequent geledigd, maar als je ziet dat zo’n container vol zit, neem dan gewoon je kleren weer mee naar huis.”

De stadsdiensten van Harelbeke worden nu ingeschakeld om alles op te ruimen. “Wij rekenen op ieders burgerzin in de strijd tegen het sluikstorten“, aldus de schepen nog. “Het controleren, ook met camera’s, gaat onverminderd voort. En de GAS-boetes die op deze overtreding staan, zijn absoluut niet min.”

Parochiehttps://www.facebook.com/parochie.sintjozef.3https://www.facebook.comFacebook1

Zonder woorden

Geplaatst door Parochie Sint-Jozef op Maandag 23 maart 2020

rich1.0https://www.facebook.com/parochie.sintjozef.3/posts/623786701806988552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier