Sluikstort Oude Heirweg blijkt grondgebied Ledegem

De dader verklaarde dat iemand de spullen kwam ophalen. (foto EDB) © (foto EDB)
Redactie KW

Fractieleider Ward Gillis (PRO) diende voor de gemeenteraad een agendapunt in over een sluikstort in de landelijke Oude Heirweg in Moorslede.

Burgemeester Ward Vergote (Visie) postte hierover vorige maand op de sociale media Facebook een oproep met de bedoeling om nuttige tips te bekomen en zo de dader te ontmaskeren. Het sluikstort bestond uit auto-onderdelen, een barbecue en oud ijzer. Ward Gillis vroeg naar de stand van zaken. De burgemeester postte toen op Facebook: “Beste eigenaar van dit sluikstort, je bent een voorbeeld voor deze maatschappij. Proficiat! Weet dat ik alle middelen zal inzetten om jou op te sporen. Beste lezer van dit bericht, mocht je ook maar iets denken te herkennen in dit sluikstort, laat het alstublieft weten via privébericht. Misschien rijdt de sluikstorter wel met een Opel Kadet GSI met een nieuwe uitlaat en werkt hij zelf aan wagens…”

zware overtreding

Deze opvallende post zorgde voor veel reacties op de sociale media en uiteindelijk kon de politie de dader vatten. “Ik vond het een zware overtreding en stuurde de politie ter plaatse”, aldus de burgemeester. “Ter plaatse stelde de politie vast dat het sluikstort zich bevond op het grondgebied Ledegem. De dader verklaarde aan de politie dat hij dat daar in de gracht dumpte, omdat er was afgesproken dat iemand dat daar op die plaats later ging ophalen.”

Ward Vergote gaf toen aan dat het waarschijnlijk zal blijven bij een verwittiging.

verwittiging

“Achteraf heb ik daarover nagedacht en vond dat die man er met een verwittiging goedkoop van af kwam”, aldus de burgemeester op de gemeenteraad. “Er kwam een vervolg. Het dossier ging naar de politiezone Grensleie, omdat het grondgebied Ledegem was. Nu doet die politiezone het vervolg. Officieel kan ik daarover geen feedback geven.”

Volgens Ward Gillis was alles weg toen een patrouille van de politie Grensleie ter plaatse kwam. Burgemeester Vergote had nog een duidelijke boodschap. “Er wordt met sluikstorten niet gelachen”, benadrukt hij. “We willen daar zwaar tegen optreden. De boodschap hier is veel belangrijker dan wat die persoon zou moeten betalen.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier