Sloophamer maakt einde aan iconische hotel Mon Bijou in De Panne

Hotel Mon Bijou in De Panne werd vrijdag met de grote middelen gesloopt. © foto MVQ
Redactie KW

Vrijdag werden de grote middelen ingezet om het iconische hotel Mon Bijou op de hoek van de Zeelaan en de Markt in De Panne definitief te slopen.

In de plaats komt er een appartementsgebouw van negen bouwlagen, met veertien appartementen en een handelsruimte. Het nieuwbouwplan stuitte op heel wat protest, en er werden een aantal bezwaarschriften ingediend. Het hotel dateerde uit 1905 en was een blikvanger in het straatbeeld van De Panne.

Verdwenen authenticiteit

Maar burgemeester Bram Degrieck, die de vorige legislatuur schepen was voor Ruimtelijke Ordening bracht als argument in dat door de vele uitbreidings- en verbouwingswerken van het momenteel compleet verouderde hotel niets meer is overgebleven van de authenticiteit, en dat het ook geen beschermd gebouw is.

Uiteindelijk werd er een omgevingsvergunning gegeven aan Groep Huyzentruyt uit Beveren-Leie voor de nieuwe ‘Residentie Mon Bijou’ waarbij de gemeente als voorwaarde stelde dat het een waardevol, hedendaags gebouw moest worden dat opnieuw een blikvanger in het straatbeeld zou zijn.

Hoogstaande architectuur

Groep Huyzentruyt prijst ‘Residentie Mon Bijou’ aan als: ‘hoogstaande architectuur die er perfect in slaagt om een harmonie te creëren tussen de historiek en de dynamische omgeving’. De verkoop is intussen gestart. De handelsruimte op het gelijkvloers en de 14 appartementen zouden tegen de zomer 2021 instapklaar zijn.

(MVQ/ foto MVQ)

De handelsruimte op het gelijkvloers en de veertien appartementen zouden tegen de zomer 2021 instapklaar zijn.
De handelsruimte op het gelijkvloers en de veertien appartementen zouden tegen de zomer 2021 instapklaar zijn.© foto MVQ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier