Sloop Gasthof Rembrandt in Moorslede is vertraagd door klacht

Gert-Jan Hovaere (voorzitter De Klaver), Lode Demuynck (eigenaar gebouw) en Vincent Derveaux (Immokantoor Derveaux). © Jan Stragier
Redactie KW

Gasthof Rembrandt, de voormalige bekende horecazaak in het centrum van Moorslede, staat nog altijd recht. Een buur diende klacht in bij de provincie omdat hij vreest dat het toekomstige project, met onder andere appartementen en een onderkomen voor poetsbedrijf De Klaver, schaduwoverlast zal veroorzaken.

In juli vorig jaar stelden de verschillende partners hun plannen met Gasthof Rembrandt voor. De horecazaak staat al enkele jaren leeg. “We kijken ernaar uit om onze plannen daar te realiseren met een kantoor voor Immo Derveaux, enkele flats en een nieuw gebouw voor poetsbedrijf De Klaver”, zegt Gert-Jan Hovaere, voorzitter van De Klaver.

Een negental maanden na de onthulling van de plannen zijn de werken nog altijd niet gestart. Een buur diende een bezwaar in omdat hij schaduwhinder vreest. De gemeente vindt die klacht ongegrond en keurde de vergunning alsnog goed. Maar de buurtbewoner ging hogerop en stapte naar de provincie. De bestendige deputatie moet nu beslissen of het project al dan niet groen licht krijgt.

Vandalen

“Jammer, want wij staan te popelen om te starten. Het oude pand werd de voorbije jaren geviseerd door vandalen. Met ons project brengen we nieuwe commerciële activiteiten en woongelegenheden naar het centrum van onze gemeente”, zegt Lode Demuynck van Demuynck Bouw. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier