Sleuterrock terug van weggeweest met Vive La Fête als headliner

Els Pynoo komt met Vive La Fête naar Sleuterrock. © belga
Redactie KW

Volgend jaar wordt Sleuterrock opnieuw georganiseerd. Na een sabbatjaar is het vernieuwde bestuur er volledig klaar voor. Op 8 en 9 mei is het zover en wel op een nieuwe locatie: het JOC in Dentergem.

Het JOC is volgend jaar the place to be, want nadat de toeschouwers tijdens de editie van 2018 door het hondenweer kletsnat naar huis moesten, zocht de organisatie naar een drogere en warmere infrastructuur. Het programma ziet er alvast veelbelovend uit: op vrijdag 8 mei is het lachen geblazen met een heuse comedynight. Artiesten van dienst zijn Mc Mohsin Abbas, Lucas Lelie en de onverslijtbare grootmeester Gili.

Op zaterdag 9 mei gooien ze alle remmen los met een stevige line-up. Een overzicht.

Turpentine Valley stelde op vrijdag 1 november 2019 zijn gloednieuwe plaat voor onder het label van Dunk Records. Op zondag 3 november startte de primetime serie, De Twaalf, op Eén. Voor de soundtrack daarvan leverde de groep maar liefst drie nummers af.

BRLRS (spreek uit: Breelers) wil vooral luid en smerig klinken. Slepende grooves, scherpe punk, ontembare krautrock, wilde garagerock. Ze hebben alles om het te maken in dit genre. Ze komen uit Oostende en worden geregeld gedraaid op Studio Brussel.

The All-Star Weddingband is de enige coverband, zeg maar partyband, op het programma. Na hun passage op Pukkelpop en Groezrock eerder dit jaar maken ook zij de nodige furore.

Als headliner presenteert sleuterrock Vive La Fête. Zij brengen volgend jaar een nieuwe plaat uit, waarvan de single in december dit jaar wordt voorgesteld. Vive La Fête is afkomstig uit het naburige Zulte (Olsene) en zal dus een thuismatch afwerken. Het is een groep met internationale uitstraling en een stevige livereputatie, die al jarenlang hoge toppen scheert in de muziekwereld.

(BB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier