In het IHK daagden voor de opvang slechts drie leerlingen op. Volgens directeur Jo Willemyns werden er maatregelen genomen om de 515 andere leerlingen thuis aan de slag te houden.

"Fysieke lessen zijn er niet. Tijdens het weekend hebben onze leerkrachten pakketten met oefeningen, taken en opdrachten voorbereid om de leerdoelen te bereiken. Wij kiezen voor de smartphone als middel. De tool die we hanteren is Smartschool."

Het IHK adviseert de leerlingen om regelmatig een leerplanning op te maken. Voor een aantal opdrachten is er een aflevermoment. Via de smartphone worden de leerlingen hiervan op de hoogt gebracht. Volgens de directeur blijven de leerkrachten aan de slag. "Zij maken de taken op, zijn ter beschikking voor feedback, corrigeren de ingediende werken..." De school kiest ervoor om samen studeren af te raden, maar verwacht van de leerlingen dat ze de tijd nuttig besteden en de opdrachten die ze krijgen met verantwoordelijkheidszin uitvoeren.

Lager onderwijs

Ook in het lager onderwijs zijn de scholen open voor opvang. We namen een kijkje in de Horizon in Koolskamp.

Daar waren op die eerste coronaschooldag 34 van de 226 leerlingen aanwezig voor opvang. Directrice Nadine Vanwalleghem: "Wij hebben de leerlingen ingedeeld in vijf leeftijdsgroepen. Hoe ouder ze zijn, hoe lager de aanwezigheidsgraad. Uit het zesde leerjaar is bijvoorbeeld niemand komen opdagen." De kinderen blijven binnen in de klassen met een buitenspeelmoment om de 50 minuten. "De maaltijden worden genuttigd in de klassen en in aanwezigheid van de leerkrachten. Zo hoeft niet iedereen samen te zitten." Inmiddels hebben alle scholen hun schoolfeesten afgelast of uitgesteld. De Boomgaard neemt een optie op 16 juni voor het schoolfeest. (JM)

In het IHK daagden voor de opvang slechts drie leerlingen op. Volgens directeur Jo Willemyns werden er maatregelen genomen om de 515 andere leerlingen thuis aan de slag te houden. "Fysieke lessen zijn er niet. Tijdens het weekend hebben onze leerkrachten pakketten met oefeningen, taken en opdrachten voorbereid om de leerdoelen te bereiken. Wij kiezen voor de smartphone als middel. De tool die we hanteren is Smartschool." Het IHK adviseert de leerlingen om regelmatig een leerplanning op te maken. Voor een aantal opdrachten is er een aflevermoment. Via de smartphone worden de leerlingen hiervan op de hoogt gebracht. Volgens de directeur blijven de leerkrachten aan de slag. "Zij maken de taken op, zijn ter beschikking voor feedback, corrigeren de ingediende werken..." De school kiest ervoor om samen studeren af te raden, maar verwacht van de leerlingen dat ze de tijd nuttig besteden en de opdrachten die ze krijgen met verantwoordelijkheidszin uitvoeren.Ook in het lager onderwijs zijn de scholen open voor opvang. We namen een kijkje in de Horizon in Koolskamp.Daar waren op die eerste coronaschooldag 34 van de 226 leerlingen aanwezig voor opvang. Directrice Nadine Vanwalleghem: "Wij hebben de leerlingen ingedeeld in vijf leeftijdsgroepen. Hoe ouder ze zijn, hoe lager de aanwezigheidsgraad. Uit het zesde leerjaar is bijvoorbeeld niemand komen opdagen." De kinderen blijven binnen in de klassen met een buitenspeelmoment om de 50 minuten. "De maaltijden worden genuttigd in de klassen en in aanwezigheid van de leerkrachten. Zo hoeft niet iedereen samen te zitten." Inmiddels hebben alle scholen hun schoolfeesten afgelast of uitgesteld. De Boomgaard neemt een optie op 16 juni voor het schoolfeest. (JM)