Slechts één in plaats van twee toegangen voor de Rietputparking in Bissegem

Deze toegang tot de Rietputparking van uit de Driekerkenstraat wordt afgesloten vanaf 1 maart. Vanaf dan is de parking twee maanden enkel bereikbaar vanuit de Neerbeekstraat. © EDB
Redactie KW

Er wordt in Bissegem van 1 maart tot en met 30 april een proefmaatregel opgestart door parking Rietput enkel nog toegankelijk te maken van uit de Neerbeekstraat en niet meer van uit de Driekerkenstraat.

“We willen de circulatie in het centrum van Bissegem verbeteren en de toegang tot die parking van uit de Driekerkenstraat afsluiten”, aldus Schepen van Mobiliteit Axel Weydts. “Door wachtende auto’s in de Driekerkenstraat wordt het verkeer en de lichtenregeling op de Meensesteenweg ernstig verstoord.”

Betere doorstroming

Met het afsluiten van de toegang van de parking in de Driekerkenstraat wil stad Kortrijk een betere doorstroming van het verkeer creëren. De proefmaatregel wordt ingevoerd voor een periode van twee maanden. Tussentijds zal er geëvalueerd worden en er zullen tellingen plaatsvinden om zowel op basis van cijfergegevens als op basis van ervaringen van burgers en ondernemers de proefmaatregel te evalueren. “Indien de evaluatie positief is kan de maatregel definitief worden“, aldus Axel Weydts die denkt dat dit experiment ervoor zal zorgen dat de doorstroming in het centrum van Bissegem zal verbeteren hierdoor.

Driekerkenstraat

Rond de zomer van 2020 worden de herinrichtingswerken van de Driekerkenstraat gepland. “Er komt een gescheiden rioleringsstelsel, betere fietsvoorzieningen en een veiligere schoolomgeving. Hiervoor werd een adviesgroep van 30 Bissegemnaren samengesteld die input moet geven op een voorontwerp dat in het najaar van 2019 voorgesteld wordt aan de inwoners. “Voor de veiligheid in Bissegem komt er een nieuwe toegang tot de school en er komt ook een nieuwe brug over de Leie. We werken ook aan de toekomst van de kerk”, aldus Bissegems Schepen Kelly Detavernier.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier