Slechts één besmetting met Britse variant in secundaire scholen Diksmuide

©zetat gf
©zetat gf
Bron: Belga

In de secundaire scholen in Diksmuide is slechts één besmetting met de Britse variant vastgesteld. Dat meldt de stad Diksmuide donderdagavond. Alle leerlingen en leerkrachten werden getest nadat eind vorige week in een woonzorgcentrum in Houthulst een uitbraak gemeld was was van de Britse variant. Ook van het gewone coronavirus waren er slechts 11 positieve gevallen.

In totaal zijn 1.100 leerlingen en 200 personeelsleden getest. Daarvan waren 11 stalen positief. Op een campus werd één geval van de Britse variant vastgesteld. Daar gebeurt momenteel een doorgedreven contacttracing. Alle secundaire scholen kunnen openblijven en de lessen worden verdergezet.

In de Vrije basisschool Vladslo heeft donderdag wel een kleuterleidster positief getest. Alle kleuters worden daardoor in quarantaine geplaatst. Veel van de kinderen vertonen verkoudheidssymptomen. Omdat er hoogrisicocontact was met andere leerkrachten wordt de school gesloten tot en met volgende week vrijdag.

Daarnaast sluit ook de Vrije basisschool Esen de deuren voor één dag. Het gaat om een preventieve maatregel omdat een leerkracht positief testte.

De situatie wordt verder geanalyseerd in samenwerking met de diensten van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.