De gemeenten Alveringem en Lo-Reninge hebben meer dan 20 kilometers grensgebied met de Franse grens. Sinds maandagvoormiddag werden de meeste grensovergangen gesloten. "Er zijn in totaal 13 grensovergangen in de gemeenten", zegt politiecommissaris Toon Fonteyne.

Enkel wie essentieel de grens over moet

"Van die 13 zijn er nu 10 gesloten door er fysieke blokkades en hindernissen te plaatsen. Dat gebeurde maandagvoormiddag. Er zijn nu nog drie grensovergangen open, en het verkeer dat de grens moet oversteken wordt naar daar afgeleid. Het gaat om de Hondschootebaan in Veurne, de Lostraat in Alveringem aan de 'l Etoile en de Bergenstraat in Alveringem aan het Kappeltje. Daar zijn er grenscontroles door de politie Spoorkin. Maar aan de andere kant houdt ook de Franse gendarmerie controles. Er komt aan onze zijde ook versterking van de federale politie."

Het principe van de controles is dezelfde als elders: enkel wie essentieel de grens over moet om bijvoorbeeld te gaan werken mag door. (JH)

De gemeenten Alveringem en Lo-Reninge hebben meer dan 20 kilometers grensgebied met de Franse grens. Sinds maandagvoormiddag werden de meeste grensovergangen gesloten. "Er zijn in totaal 13 grensovergangen in de gemeenten", zegt politiecommissaris Toon Fonteyne. "Van die 13 zijn er nu 10 gesloten door er fysieke blokkades en hindernissen te plaatsen. Dat gebeurde maandagvoormiddag. Er zijn nu nog drie grensovergangen open, en het verkeer dat de grens moet oversteken wordt naar daar afgeleid. Het gaat om de Hondschootebaan in Veurne, de Lostraat in Alveringem aan de 'l Etoile en de Bergenstraat in Alveringem aan het Kappeltje. Daar zijn er grenscontroles door de politie Spoorkin. Maar aan de andere kant houdt ook de Franse gendarmerie controles. Er komt aan onze zijde ook versterking van de federale politie." Het principe van de controles is dezelfde als elders: enkel wie essentieel de grens over moet om bijvoorbeeld te gaan werken mag door. (JH)