Slagerij Hans stopt: “De dood van onze zoon Bjorn weegt te zwaar door”

Hans De Vrieze stopt na 33 jaar met zijn bekende slagerij. © Foto WME
Philippe Verhaest

De bekende Slagerij Hans sluit na 11 juli definitief de deuren. “We moeten erkennen dat het na de dood van onze zoon Bjorn zowel fysiek als organisatorisch veel moeilijker is geworden”, zegt zaakvoerder Hans De Vrieze.

Slagerij Hans is al ruim drie decennia een begrip in Tielt. Vanuit de Bruggestraat levert Hans De Vrieze – samen met zijn team – dagelijks topkwaliteit aan de Tieltenaren, maar na donderdag 11 juli legt hij het slagersmes definitief neer. “Met spijt in het hart, maar na de zomervakantie starten niet meer opnieuw op”, zegt Hans De Vrieze.

“Het was geen makkelijke beslissing. Slagerij Hans is onze passie en levenswerk. We hebben er 33 jaar lang al onze goesting, tijd en energie in geïnvesteerd. Maar we moeten erkennen dat het na de dood van Bjorn zowel fysiek als organisatorisch veel moeilijker is geworden.”

“Ondanks alles is het ons toch nog gelukt de zaak draaiende te houden en ook qua infrastructuur is ze in prima vorm voor nieuwe mensen die met veel goesting in een nieuw avontuur willen stappen.”

De betreurde Bjorn De Vrieze
De betreurde Bjorn De Vrieze© gf

Nog vier weken scheiden Slagerij Hans van het einde. “Maar die vier weken staan we nog met tweehonderd procent inzet klaar voor onze klanten. We zullen er ook alles aan doen om een opvolger te zoeken, zodat de slagerij in het centrum van de stad kan blijven bestaan.”

Bjorn De Vrieze (28) kwam om het leven op 1 mei 2018, nadat een liefdesrivaal hem aan zijn woning in Schuiferskapelle met een kruisboog vermoordde. De dood van de geliefde Tieltenaar sloeg in als een bom in de hele regio, niet in het minst bij zijn ouders Hans De Vrieze en Gudrun Vandeginste.

Begin dit jaar hadden we al eens een gesprek met de ouders van de vermoorde Bjorn De Vrieze.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier