Slagerij Franky en Ann in Oedelem heropent na korte sluiting

Morgen, vrijdag 20 november, heropent Slagerij Franky en Ann de deuren. De zaak is voortaan enkel op vrijdag, zaterdag en zondag open. Franky Almey heeft er alvast veel zin in. © (foto AVH)
Redactie KW

Het verbaasde de inwoners van Oedelem wellicht toen Slagerij Franky en Ann eerder dit jaar de deuren plots dichtdeed. “We hadden er even genoeg van”, klinkt het. Maar nu kruipt het bloed opnieuw waar het niet gaan kan. Vandaag, vrijdag 20 november, heropent Franky zijn slagerij met een ferme dosis goesting. “Het begon terug te kriebelen”, zegt Franky.

“Wij zijn niet meer echt van de jongste”, steekt Franky Almey (52) van wal. “We hadden er even genoeg van en vonden dat we niet goed meer meekonden.” Franky ging aan de slag bij een slachthuis in Brugge. Zijn vrouw ging werken in een andere slagerij.

“Maar toen onze dochter naast haar job in de IT startte met het maken van verse ontbijtmanden en het organiseren van brunches, begon het ook bij ons terug kriebelen”, vertelt de beenhouwer.

Toch heropent Slagerij Franky en Ann niet volgens het oorspronkelijk concept. De winkel zal nog 2,5 dagen per week open zijn: van vrijdag tot en met zondag.

“Op die manier wil ik ambachtelijker werken. Ik ga alles zelf maken en zo weinig mogelijk importeren. Door minder dagen te openen, kan ik mijn topproducten tot in de puntjes afwerken en ze aan de klant presenteren zoals het moet. Verfijnd en op en top lekker, zo moet dat zijn”, legt Franky Almey uit.

Op is op

Hij zal werken volgens het principe ‘op is op’. “Zo kan ik zo vers mogelijk werken”, legt Franky uit. “Klanten zullen ook bestellingen kunnen doen, zelfs in grotere hoeveelheden. Ik kan ook producten vacuüm trekken voor hen, waardoor ze die langer kunnen bewaren aan dezelfde kwaliteit, dat staat bij mij voorop. De mensen zullen proeven dat mijn producten zelfgemaakt zijn.”

Ook de herkomst van het vlees is belangrijk voor Franky. Het vlees komt immers van de boerderij van zijn eigen familie.

“Mijn vader en broer zetten de boerderij, hier zo’n drie kilometer vandaan, voort. Het vlees is dus van uitzonderlijke kwaliteit. Ik wil bewijzen aan mijn klanten dat ik zuiver werk. Eerlijk vlees voor een eerlijke prijs. Ik wil ook niet te duur zijn.”

Toen Franky zijn zaak enkele maanden geleden sloot, was van een heropening helemaal geen sprake. Maar dankzij de gewiekstheid van zijn dochter kreeg hij er opnieuw veel zin in.

Dankzij dochter Louise

“Louise is 27 jaar, dat is nog jong en ze zit nog boordevol energie en ambitie. Ook bij mij kriebelde het terug en dat ik dat samen met mijn dochter kan doen, dat maakt het alleen maar mooier. Zij kent ook veel meer van sociale media en marketing en zo waardoor we mijn zaak ook iets moderner kunnen promoten. Het is gewoon heel leuk om samen met mijn dochter te kunnen werken”, besluit Franky Almey. (AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.