Slagerij en traiteur Dujardin is al sinds 1950 een begrip in Kortrijk. Walter Dujardin, de schoonvader van Erwin, runde de zaak tot in de jaren '80. Daarna namen zijn schoonzoon en dochter het over. Ze bouwden de slagerij uit tot een delicatessenzaak en traiteur die tot ver buiten de grenzen van Kortrijk bekend stond, vooral voor zijn vers versneden lamsvlees.

De delicatessenzaak sloot vorig jaar in november al. Toen een van zijn personeelsleden er de brui aan gaf, kon Erwin die zaak onmogelijk combineren met de beenhouwerij. Toen zijn vrouw Caroline niet veel later een hersenbloeding kreeg, moest hij al gas terug nemen. De beslissing om ook de slagerij definitief te sluiten, kwam er vorige week pas.

Snelle beslissing

"Op maandagochtend heb ik de eerste klanten ingelicht, op zaterdag hebben we onze laatste stock verkocht", aldus Erwin. "We hebben dit altijd met veel goesting en passie gedaan. Ik zal het zeker missen, maar wat er met Caroline gebeurt is, heeft mij doen beseffen dat er meer is in het leven dan werken."

De winkel van het koppel in de Wijngaardstraat staat op dit moment te koop, te huur of zelfs over te nemen. Hun zoon werkte jarenlang mee in de zaak, maar zag het niet zitten om die alleen te runnen. "Hij gaat nu iets helemaal anders doen", aldus Erwin.

Slagerij en traiteur Dujardin is al sinds 1950 een begrip in Kortrijk. Walter Dujardin, de schoonvader van Erwin, runde de zaak tot in de jaren '80. Daarna namen zijn schoonzoon en dochter het over. Ze bouwden de slagerij uit tot een delicatessenzaak en traiteur die tot ver buiten de grenzen van Kortrijk bekend stond, vooral voor zijn vers versneden lamsvlees.De delicatessenzaak sloot vorig jaar in november al. Toen een van zijn personeelsleden er de brui aan gaf, kon Erwin die zaak onmogelijk combineren met de beenhouwerij. Toen zijn vrouw Caroline niet veel later een hersenbloeding kreeg, moest hij al gas terug nemen. De beslissing om ook de slagerij definitief te sluiten, kwam er vorige week pas."Op maandagochtend heb ik de eerste klanten ingelicht, op zaterdag hebben we onze laatste stock verkocht", aldus Erwin. "We hebben dit altijd met veel goesting en passie gedaan. Ik zal het zeker missen, maar wat er met Caroline gebeurt is, heeft mij doen beseffen dat er meer is in het leven dan werken."De winkel van het koppel in de Wijngaardstraat staat op dit moment te koop, te huur of zelfs over te nemen. Hun zoon werkte jarenlang mee in de zaak, maar zag het niet zitten om die alleen te runnen. "Hij gaat nu iets helemaal anders doen", aldus Erwin.