Slagerij Delbaere verkozen tot beste slager van West-Vlaanderen

Minister David Clarinval overhandigde de hoofdprijs in de categorie kookworstbereidingen aan Joran Delbaere. © gf
Redactie KW

Op de vakwedstrijd op Meat Expo in Kortrijk is Slagerij Delbaere uit Tielt in de prijzen gevallen. Naast de resem diploma’s voor zijn ambachtelijke producten won Joran Delbaere ook de hoofdprijs in de categorie kookworstbereidingen. De vakjury verkoos hem uiteindelijk tot vijfde beste slager van België, waarmee hij ook de primus van West-Vlaanderen was.

Dit weekend werd door de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteur van België een officiële en gerenommeerde vakwedstrijd georganiseerd tijdens Meat Expo in Kortrijk. Deze vakwedstrijd is een driejaarlijks hoogtepunt in de slagerijwereld en brengt de beste ambachtelijke slagers van België samen.

Joran Delbaere van Slagerij Delbaere uit de Meulebeeksesteenweg in Tielt werd verkozen tot vijfde beste slager van België. Daarmee was hij ook meteen de beste slager van West-Vlaanderen, aangezien de vier anderen uit een andere provincie komen. Ook won Joran de hoofdprijs in de categorie kookworstbereidingen met zijn speenvarkentje. Hij kreeg zijn prijzen uit de handen van de minister van Middenstand David Clarinval.

Resem diploma’s

Daarnaast wist Joran ook nog heel wat diploma’s in wacht te slepen met zijn huisgemaakte ambachtelijke producten. Zo was er goud voor de rauwe ham, gekookte ham, Parijse worst en speenvarkentje van het huis; zilver voor hoofdvlees van het huis, vleessalade van het huis en salami van het huis en brons voor coppa van het huis en paté van het huis.

Niet eerste prijzen

Het is niet de eerste keer dat Joran in de prijzen valt. In januari 2017 won Joran met het familierecept van zijn vader en grootvader ook al de prijs voor ‘beste bloedworst van België’ en in juni van datzelfde jaar sleepte hij ook de prijs voor ‘beste ambachtsjongere van het jaar’ in de wacht. Op de vorige editie van Meat Expo in 2018 won Joran de hoofdprijs in de categorie ‘bereidingen met kippenvlees’.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.