Slagerij Andy maakt samen met studenten lokale pizza

Redactie KW

Zeven studenten van VIVES Roeselare willen via een nieuw opgericht studentenbedrijf 4U de lokale handel promoten. Daarom hebben ze een diepvriespizza ontwikkeld die bij de Pittemse slagerij Andy zal gemaakt worden.

Zeven studenten uit diverse studierichtingen binnen de hogeschool VIVES Roeselare hebben de handen in elkaar geslagen en de studentenonderneming 4U opgericht. Via deze onderneming willen ze de West-Vlaamse bevolking aanmoedigen om lokale producten te kopen en te consumeren. Tegen die achtergrond hebben ze een pizza ontwikkeld, die (met uitzondering van peper en zout) enkel uit lokale producten bestaat. De pizza, die de naam Lizza (samenstelling van lokaal en pizza) mee kreeg, bevat onder andere lokale tarwebloem, tomaten en boter, maar ook de toppings zoals uien, varkensgehakt en champignons zijn van lokale origine.

Lokale handel steunen

“De laatste jaren zijn lokale winkels flink in populariteit gestegen bij de consument”, vertelt Daan Hermsen, de het commercieel advies voor zijn rekening neemt. “Hiervoor zijn een aantal redenen te vinden: een hogere gezondheidsverwachting, het verkleinen van de ecologische voetafdruk en het bewust willen ondersteunen van de lokale handel of markten. Bovendien hebben de mensen door corona nog meer de neiging om naar hoevewinkels te gaan, al was het maar om drukte te vermijden.”

Voor de productie van de Lizza heeft het bedrijf een onderkomen gevonden in de geleende productielocatie van Slagerij Andy in Pittem. Ook de verkoop van de Lizza zal lokaal gebeuren, waarbij de leveranciers van de grondstoffen tevens als verkooppunten dienen. De Liza is verkrijgbaar bij ‘Delmotjes’ in Meulebeke, ‘slagerij Andy’ in Pittem, ‘Groenten en Fruit Martine’ in Houthulst en ‘Bloesemhof’ en ‘De Korenhalm’ in Alveringen.

De prijs is 7,5 euro per stuk. Meer info op de facebookpagina www.facebook.com/vives4U.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.