Slager Remi en zijn Georgette zijn al 70 jaar gelukkig getrouwd!

(foto SR)
Redactie KW

Remi Dhont en Georgette Logghe vierden hun platina huwelijksjubileum. Sinds kort verblijven ze in het woon-zorgcentrum Regina Coeli in Sint-Andries, waar ze genieten van de beste zorgen.

Op 16 april 1952 traden Remi Dhont en Georgette Logghe in het huwelijk. Ze leerden elkaar kennen toen Remi mee was op ronde met de bestellingen van vlees. Na hun huwelijk kregen Remi en Georgette twee dochters: Linda en Hilda. Die zorgden voor twee kleinkinderen.

Het koppel heeft vele jaren een eigen slagerij gerund in de Leeuwstraat in Brugge. Ze waren bekend voor hun worst en gehakt. Intussen werkte Remi nog in het vervoer van vlees en als slachter. Ze waren vele jaren thuisleverancier op camping Kerlinga in Bredene waar ze het vlees kwamen leveren voor de toeristen. Remi was ook nog penningmeester van de slagersbond en organiseerde met die bond koersen rond het slachthuis in Sint-Pieters.

Tuintje langs de reien

In 1981 zijn ze gestopt met de slagerij. Daarna zijn ze gestart met een aardappelbedrijf waarbij ze frieten en kroketten gingen leveren aan de horeca. Intussen was Remi ook penningmeester geworden van de hondenclub waar hij zijn drie honden Fury, Lady en Brutus liet trainen. Het koppel had een van de meest gefotografeerde tuintjes aan de reien te zien vanaf de Leeuwebrug. Dagelijks blijven vele toeristen daar staan om de goed onderhouden tuin te bewonderen.

Sinds een paar maanden wonen Remi en Georgette nu in het woon-zorgcentrum. Het echtpaar heeft hun cadeau van de stad geschonken aan een project van Ebolowa dat door de stad gesteund wordt. Schepenen Franky Demon en Nico Blontrock feliciteerden het koppel met hun jubileum. (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.