Slager Bart blijft op huidige locatie, ondanks sluiting Smatch in Ingelmunster

Slager Bart Buyse, samen met zijn vrouw Nathalie en dochter Laura. (foto FODI) © (foto FODI)
Redactie KW

De Smatch-vestiging in Ingelmunster is ook een van de negen Smatch-supermarkten die in de toekomst de deuren sluit. Bart Buyse zit er sinds 1996 met zijn beenhouwerij. Hij wil er alvast blijven!

Het nieuws over de sluiting van negen Smatch-supermarkten, waaronder Ingelmunster, raakte vandaag bekend. In de Smatch-supermarkt in Ingelmunster is er ook een slagerij gevestigd. Bart Buyse en echtgenote Nathalie Mattan runnen al sinds november 1996 deze beenhouwerij in de Smatch van Ingelmunster, die vroeger nog Profi was en die in 2003 veranderde van naam naar Smatch.

“Het is al enkele jaren dat we hoorden fluisteren dat de winkel in Ingelmunster niet goed draait. Uiteindelijk vernamen deze voormiddag ook via de nationale media dat Smatch-Ingelmunster gaat sluiten. Wanneer? Dat weet ik niet, maar ik weet wel zeker dat wij met onze slagerij op dezelfde locatie blijven. Als de Smatch stopt, gaan we toch eerst even praten met de familie Van Honsebrouck die eigenaar is van het pand”, zegt Bart (44).

“Enkele maanden geleden kocht ik 150 meter van de Smatch en onze beenhouwerij al een pand aan dat ik in de toekomst wil verbouwen tot een nieuwe zaak. Momenteel werkt dochter Laura al bij ons in de winkel. Zoon Lewie volgt ook de slagersschool en zal dus toekomstgericht ook meewerken. Voorlopig blijven we hier nog op dezelfde locatie, maar het is niet uitgesloten dat we binnen twee of drie jaar verhuizen naar het nieuwe pand. Persoonlijk vind ik het spijtig dat Smatch-Ingelmunster sluit. Ik vind het erg voor de personeelsleden. Ik denk vooral aan Els, die al 27 jaar bij vroeger de Profi, later de Smatch werkt en die wij sinds we hier begonnen zijn al zolang kennen. Na al die jaren ben je een beetje familie geworden, omdat je de mooie en minder mooie momenten met elkaar deelde. Ik weet wel dat Smatch een andere vestiging zal zoeken voor de personeelsleden, maar ‘t is toch een hoofdstuk dat afgesloten is”, besluit Bart, die zelf zijn zaak met acht personen werkt, inclusief zijn vrouw en hijzelf.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier