Slachtoffer van ongeval met vluchtmisdrijf doet oproep naar witte bestelwagen als getuige

Kevin Vermeulen: "Ik wacht nog op reactie van de verzekeringen, maar dit gaat toch een stevige stuiver kosten." © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Voor Kevin Vermeulen (29) uit Menen verliep woensdagavond niet zoals hij had gehoopt. Een chauffeur reed zijn voertuig aan en aarzelde niet om het hazenpad te kiezen. “Dit is toch te gek voor woorden”, aldus Kevin.

Kevin weet nog steeds niet waarom het net hem moest overkomen. “Ik reed woensdagavond, omstreeks 20.30 uur, huiswaarts toen ik op het kruispunt van de Ieperstraat en de Generaal Lemanstraat kwam. Op het kruispunt sneed een wagen me de pas af. Ik begrijp nog altijd niet goed waarom hij dat manoeuvre uitvoerde, het was ronduit onhaalbaar om nog tijdig in te draaien. Heeft hij niet opgelet of heeft hij het volledig verkeerd ingeschat? Ik weet het niet, maar in ieder geval reed hij pal op mijn auto.”

Het zijn dingen die je enkel in de krant leest, maar nooit sta je erbij stil dat het ook jezelf kan overkomen

Een banaal verkeersongeval, zoals er helaas veel zijn. De reactie van de andere chauffeur verbaasde echter iedereen. “Daar stonden we, midden op het kruispunt”, gaat Kevin verder. “Ik stapte uit en merkte dat de andere bestuurder niet echt aanstalten maakte om naar me toe te komen. Meer nog, hij was wild aan het gesticuleren en ik kon aan zijn gezicht zien dat hij hevig aan het vloeken was. Hij startte zijn wagen opnieuw, stak hem in achteruit, draaide los over het kruispunt en stoof weg. Daar stond ik dan.”

Kevin, onder de indruk van het ongeval, had niet de tijd om de nummerplaat te noteren. “Nooit had ik kunnen denken dat ik zelf het slachtoffer zou worden van vluchtmisdrijf. Het zijn dingen die je enkel in de krant leest, maar nooit sta je erbij stil dat het ook jezelf kan overkomen. Hier sta ik nu. Ik wacht nog op reactie van de verzekeringen, maar dit gaat toch een stevige stuiver kosten. We gaan al snel op een paar honderden euro’s komen. Ik hoop dan ook dat de verzekeringen hier hun werk gaan doen. De andere partij, tjah, die trekt er zich overduidelijk niets van aan.”

Witte bestelwagen

Kevin deed ondertussen aangifte van de feiten bij de politie, die ook een onderzoek hebben opgestart. “Toen de andere wagen tegen mij aanreed, stopte pal achter hem een witte bestelwagen. Die chauffeur heeft alles gezien, maar is nadien ook gewoon doorgereden. Mocht hij een nummerplaat hebben kunnen lezen, dan smeek ik hem om die door te geven aan de politie.”

De politie is ondertussen een zoektocht naar de voortvluchtige gestart, maar ook Kevin zet zijn schouders onder de zoektocht. “De wagen die me aanreed, was een zwarte Peugeot 208. Het was een kleiner model, maar toch redelijk recent. De chauffeur was een man van rond de 30 jaar met kort geschoren haar. Er zat iemand naast hem, ik denk een vrouw, maar ik ben dat niet 100 procent zeker. Als iemand iets gezien heeft of iemand een zwarte peugeot met schade ergens ziet staan, bel dan meteen de politie zodat we die zaak kunnen afsluiten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier