Slachtoffer dodelijk ongeval week later nog steeds niet geïdentificeerd

Het ongeval gebeurde in de Natiënlaan. © MM
Redactie KW

Een week nadat een voetganger om het leven kwam bij een zwaar ongeval langs de Natiënlaan, weet het gerecht nog steeds niet wie het slachtoffer is. De man had geen identiteitspapieren op zak en tot op heden heeft zich ook geen familie gemeld. Mogelijk gaat het om een transmigrant, al kan dat niet met zekerheid gezegd worden.

Het ongeval gebeurde vorige week donderdag even na 12 uur. Langs de drukke Natiënlaan kon een vrachtwagenbestuurder een overstekende voetganger ter hoogte van Moerkerke niet meer ontwijken. De man belandde onder de wielen van de truck en kon er niet meteen onderuit gehaald worden. De hulpdiensten snelden massaal ter plaatse en probeerden het slachtoffer nog te reanimeren. Uiteindelijk stierf de wandelaar ter plaatse.

Al meteen na de dodelijke aanrijding bleef de politie achter met heel wat vragen. Niet alleen over de identiteit van de man – hij had geen papieren op zak – maar ook wat hij net op die plaats deed én waarom hij enkele tientallen meters voor een oversteekplaats plots de baan overstak.

Zoektocht

Eén week na de feiten konden politie en parket het slachtoffer nog steeds niet identificeren. Op de rijweg lag een slaapzak, wat er op kan wijzen dat de man al enige tijd op pad was en op straat sliep. Voor de rest had hij amper iets bij zich. Omdat er zich tot op heden niemand van familie of vrienden meldde, is de kans daarom niet onbestaande dat het om een transmigrant gaat. “Maar ook daarover doen we geen uitspraken zolang we geen zicht hebben op wie de man precies is”, zegt het Brugse parket. Ondertussen ligt het slachtoffer opgebaard bij een Damse begrafenisondernemer en gaat de zoektocht naar zijn identiteit verder.

Begrafenis

Blijft de vraag wat er met het lichaam moet gebeuren als er geen nabestaanden van de man kunnen gevonden worden. Het lichaam van de voetganger is tot op heden nog steeds niet vrijgegeven, in afwachting van verder onderzoek. Wanneer dat gebeurt, krijgt de man wel een sereen afscheid.

“Als er geen familie te vinden is die kan instaan voor de uitvaart, komt de verantwoordelijkheid voor de regeling van de begrafenis in principe bij het OCMW te liggen”, bevestigt burgemeester Joachim Coens (CD&V). Zij zullen ervoor zorgen dat de overledene waardig begraven wordt. Weliswaar op een zeer bescheiden manier. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier