Skobiaktocht mikt weer op 2.000 wandelaars

De Ark is de starplaats voor de Skobiaktocht. © JM
Redactie KW

De Skobiaktocht is al enkele jaren de publiekstrekker van de Ardooise Spartastappers. Verleden jaar piekten ze boven de 2.000 deelnemers. Het was de dertiende editie. Ook dit jaar hebben ze de bedoeling om de kaap van 2.000 te bereiken.

De wandeltocht is dit jaar voorzien op 11 april. Je kan starten in evenementenzaal De Ark tussen 6.30 en 15.00 uur. “Om iedereen aan zijn of haar trekken te laten komen hebben wij een parcours met diverse afstanden uitgetekend. Dit zal bepijld zijn. De afstanden zijn 5, 9, 13, 15, 20, 25 en 30 kilometer. Het parcours ligt grotendeels op grondgebied Ardooie en vanaf 13 kilometer doet men het Provinciaal Domein Het Veld aan”, zegt voorzitter Walter Demuynck.

Deelnemen aan deze wandeltocht kost slechts twee euro voor de niet-leden en anderhalve euro voor de leden. Kinderen tot twaalf jaar stappen gratis mee. Om iedereen te verwennen zet het bestuur van de Spartastappers de bakplaat op warm en zo krijgt elke deelnemer twee pannenkoeken aangeboden.

Elk uur worden dan nog eens tien diepvrieszakken verloot onder de deelnemers. Deze wandeltocht gaat door in samenwerking met Walk On, Vayamundo en de Mooimakers.

Om de 2.000 bezoekers aan de gemeente in een kraaknet en geruimd parcours te ontvangen organiseren de Spartastappers op 3 april om 13.00 uur aan de Ark een Mooimakesdag. Dan zullen ze nog eens met zo veel mogelijk vrijwilligers het parcours vrij maken van zwerfvuil. Vooral de site rond De Waterbek krijgt nog maar eens een beurt. “Dit schaadt de reputatie van onze gemeente en dat willen wij vermijden”, klinkt het bij de Spartastappers.

De organisatoren zijn ook niet bang dat hun evenement zal verboden worden omwille van het coronavirus. Vooreerst is het geen indoor activiteit. En bij de start en aankomst zijn er nooit 1.000 mensen gelijktijdig aanwezig. Er is een spreiding over de ganse dag.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier