Skatepark De Veiling opent vanaf vrijdag 11 juni opnieuw voor het grote publiek

© gf
© gf
Redactie KW

Het skatepark De Veiling moest op 29 oktober 2020 de deuren sluiten voor niet-georganiseerde sporters. Door de versoepeling van de coronamaatregelen kan het skatepark op vrijdag 11 juni opnieuw de deuren openen voor alle sporters.

Door de maatregelen die genomen werden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, was skatepark De Veiling al sinds oktober vorig jaar niet toegankelijk voor wie in niet-georganiseerd verband sport.

“Dankzij de de vlotte vaccinatiecampagne en de dalende trend van de besmettingscijfers kunnen alle skaters, bmx’ers, steppers en rollerbladers nu ook opnieuw indoor hun favoriete sport beoefenen. Er moet voorlopig wel nog rekening gehouden worden met een aantal extra maatregelen,” meldt schepen van Vrije Tijd Bart Plasschaert.

Maximaal 30 sporters

Volgens de richtlijnen van de Federale overheid moet voor bewegingssporten per sporter minimaal 30m² voorzien zijn. Daarom mogen tijdens deze beginfase maximaal 30 sporters op hetzelfde moment aanwezig zijn in het skatepark. Om dit beheersbaar te houden en om iedereen een kans te geven, worden per openingsmoment 2 blokken van 1 uur en 45 minuten voorzien en is inschrijven verplicht via het reservatiesysteem van het skatepark.

Het respecteren van de geldende hygiënemaatregelen blijft uiteraard belangrijk. Ontsmet geregeld je handen. Een mondmasker is niet verplicht tijdens het sporten, maar wel tijdens pauzes en in de sanitaire ruimtes.

Met de lidkaart van 5 euro, die je bij de zaalwachters kan aankopen, krijg je een volledig kalenderjaar toegang tot het skatepark. Meer info en reserveren via www.oostende.be/heropening-skatepark .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.