SK Staden volgt Rode Duivels op groot scherm: “Eerste event sinds maart 2020”

De werkgroep: Hans Pype, Brecht Seys, Stijn Seys en Henk Vermeulen bij het groot scherm voor EK. (foto JCR)©JOKE COUVREUR
De werkgroep: Hans Pype, Brecht Seys, Stijn Seys en Henk Vermeulen bij het groot scherm voor EK. (foto JCR)©JOKE COUVREUR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Voetbalclub SK Staden vertoont de matchen van de Rode Duivels tijdens het Europees kampioenschap op groot scherm en in open lucht. De organiserende werkgroep nam alvast een aantal maatregelen om de vertoningen op een veilige manier te laten verlopen. De opbrengst gaat integraal naar de voetbalclub.

SK Staden stelde voor de vertoningen in open lucht een werkgroep samen. Die bestaat uit Brecht Seys, Stijn Seys, Henk Vermeulen en Kris Douchy. “Tijdens het wereldkampioenschap in 2018 organiseerden we ook al vertoningen op groot scherm”, weet Brecht Seys. “Toen was er nog geen sprake van corona en vonden de vertoningen in gemeenschapscentrum Het SWOK plaats. In vergelijking met 2018 valt de organisatie wel duurder uit voor ons. Toen moesten we enkel de huur van Het SWOK betalen. Nu moeten we een scherm huren waardoor we 5 euro toegangsgeld per man dienen te vragen.”

Drank in flesjes

“We hebben overigens maatregelen genomen om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen”, legt Henk Vermeulen uit. “De toeschouwers worden per vier aan een tafel geplaatst, terwijl er ook enkel drank in flesjes geserveerd wordt. Daarnaast zijn er twee stewards die alles in goede banen zullen leiden. Er worden ook maar maximaal 400 personen toegelaten, al verwacht ik niet dat we dat aantal halen”, meent Brecht Seys. “We hebben wel een groot voordeel dat er nergens in de omgeving een groot EK-dorp komt zoals dat tijdens het WK in 2018 het geval was”, stelt Stijn Seys. “Toen lokte het WK-dorp op de Botermarkt in Roeselare 2.000 supporters.”

SK Staden hoopt ook op goed weer. Het EK-dorp, dat opgetrokken wordt tussen de kantine en het tweede veld van de club, kan immers niet worden overdekt. Veel zorgen maakt de werkgroep zich daar alvast niet over. “De eerste twee weken van het EK wordt immers schitterend weer voorspeld”, stelt Brecht Seys. “We organiseren ons EK-dorp zolang de Duivels in het tornooi zitten. Als de Belgen toch uitgeschakeld worden gaan we andere wedstrijden tonen. Het is de bedoeling om minstens zeven matchen, de halve finales en de finale te vertonen op groot scherm. Wie een match wil bijwonen betaalt daarvoor 5 euro. Wie voor drie matchen een tafel van vier reserveert, betaalt daarvoor 55 euro. Er is ook mogelijkheid om een ijsemmer met 12 drankjes aan te kopen voor 22 euro. Wie een wedstrijd wil bijwonen dient steeds vooraf te reserveren via onze Facebookpagina of via 0486 24 71 19.”

Vaste kosten

De opbrengst van het EK-dorp gaat integraal naar SK Staden. “Dat geld zal overigens welkom zijn”, weet Henk Vermeulen, “Het wordt ons eerste event sedert maart vorig jaar. Ook de inkomsten van onze kantine vielen weg. Tijdens corona was die amper anderhalve maand open. Ondertussen bleven onze vaste kosten zoals de vergoedingen voor de trainers en water en elektriciteit wel doorlopen.”

(CB)

Info: 0486 24 71 19 – Facebookpagina SK Staden.