Sivi-leerlingen willen overstock van acht lokale winkels verkopen

7 Business Support met v.l.n.r. Andres Balcaen, Kelly Descheemaecker, Shani Debackere, Jitse Bruning, Jarno Pollet, Gaëtan Desimpel en Benjamin Herteleer. © foto JS
Johan Sabbe

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari verkopen de beroepsleerlingen van het Sint-Vincentiusinstituut voor het tweede opeenvolgende jaar de overstock van acht lokale handelszaken. Dat doen ze met het project Outlet@Sivi.

Er wordt veel kleding aangeboden, maar ook huishoudartikelen en zelfs wieleroutfits zijn tegen scherpe prijzen te koop. De beurs is een initiatief van de school in samenwerking met het stadsbestuur en Torhout Handelt. Outlet@Sivi combineert twee hippe concepten: pop-ups en outletstores. Op vrijdag is de beurs toegankelijk van 16 tot 20.30 uur en op zaterdag van 13 tot 17 uur. De toegang tot het Sint-Vincentiusinstituut gebeurt via de Spinneschoolstraat. De deelnemende winkels zijn Actuel Boetiek, Cool Elektro Cycles, Evadorable, De Loftshop, Naaimachines Stael, Shoe Kid’s, Spectra Bourgeois en Trio Fashion. Ook het eigen leerlingenbedrijfje Blik-it, dat van drankblikjes nuttige en decoratieve spulletjes maakt, is present.

Sivi, dat deel uitmaakt van de Scholengroep Sint-Rembert, telt een keur aan BSO-richtingen, vooral op het gebied van handel. “Outlet@Sivi is een uniek totaalproject waaraan de leerlingen uit alle BSO-richtingen – van het derde tot en met het zevende jaar – hun steentje bijdragen”, zegt leerkracht Annelies Declerck. “Logistiek doet de praktische voorbereiding, Office het papierwerk, Retail de verkoop, enzovoort. Onze leerlingen zijn doeners. Ze steken de handen uit de mouwen. Ze nemen alles zoveel mogelijk zelf op zich om de tweede editie van het project te doen slagen.”

(JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier