Situatie in Ledegem verbetert, nog altijd 28 West-Vlaamse gemeenten coronavrij

© belga
Jos Remaut

Alhoewel de coronacijfers nationaal blijven stijgen, lijkt de situatie zich in West-Vlaanderen wat te stabiliseren : in Ledegem dalen de cijfers weer, maar in buurgemeente Moorslede stijgen ze nog, net als in Oostrozebeke. In bijna de helft van onze gemeenten was er in de voorbije week (11 t/m 17 juli) geen enkele besmetting.

Het is al enkele dagen dat Ledegem de Belgische toptien aanvoert wat betreft het aantal nieuwe besmettingen per inwoner. In het rapport van zaterdag werden in Ledegem nog 20,6 nieuwe besmettingen per 10.000 inwoners op een week tijd gemeld, in het rapport van vandaag zijn dat er nog 18,6. Waarmee Ledegem wel nog altijd op nummer 1 staat.

Buurgemeente Moorslede rukt op naar de derde plaats in de nationale ranking, daar is het aantal nieuwe besmettingen op 7 dagen tijd per 10.000 gestegen van 8,9 naar 9,8. Torhout laat een status quo zien met 4,9 nieuwe besmettingen, buurgemeente Kortemark daalt dan weer van 4,8 naar 4,0. Deze beide laatsten worden in de West-Vlaamse toptien voorbij gestoken door Oostrozebeke, dat nu opklimt tot 5,0 nieuwe besmettingen per 10.000 inwoners op een week tijd. De West-Vlaamse toptien wordt vervolledigd door 6. Hooglede (3,0) – 7. Oostkamp (2,5) – 8. Ardooie (2,2) – 9. Ichtegem (2,1) en 10. Tielt (2,0).

Volgens de meest recente cijfers (11 t/m 17 juli) is er in 28 van de 64 West-Vlaamse geen enkele besmetting genoteerd in de voorbije week. De meest opvallende daarvan is Staden, dat zowat ingesloten ligt tussen de twee zwaarst getroffen clusters in onze provincie. Ook de relatief grote stad Harelbeke, nochtans gelegen in Zuid-West-Vlaanderen, staat nog op 0. Verder gaat het om Beernem, Blankenberge, Nieuwpoort, Damme, Jabbeke, Koksijde, De Panne, Alveringem, Zuienkerke, Wielsbeke, Ruiselede, Pittem, Dentergem, Lo-Reninge, Ingelmunster, Mesen, De Haan, Oudenburg, Middelkerke, Heuvelland, Langemark-Poelkapelle, Vleteren, Spiere-Helkijn, Avelgem, Deerlijk en Veurne.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten