Site Waterfront krijgt groen wandelpark

Schepen Philip Himpe op het terrein voor de Elindus Arena dat het eerst wordt aangepakt. © DJW
Redactie KW

In januari volgend jaar wil de stad Waregem een aannemer aanstellen die de site Waterfront voor de Elindus Arena in de Zuiderlaan aanlegt als groen wandelpark. Het werk wordt in verschillende fasen uitgevoerd. In het financieel plan staat daarvoor ruim 1,9 miljoen euro ingeschreven. Het project kan tegen eind 2022 af zijn.

“Belangrijk om weten is dat de aannemer op de site zoveel mogelijk zal ontharden waar mogelijk. Volgens het goedgekeurde ontwerp gaat het over 8500 vierkante meter”, zegt schepen Philip Himpe. Hij hoopt dat een vlotte procedure ervoor zorgt dat de werken eind februari volgend jaar kunnen starten. Het groene park in wording omvat over de hele lengte de zone vanaf de overgang voor fietsers aan de grote rotonde Zuiderlaan-Verbindingsweg voorbij site Waterfront tot aan de Meersstraat. Dat is een lange strook waar veel ruimte is voor streekgebonden groen met tussenin wandelpaden. Dit park zal, eens volledig afgewerkt en aangelegd, perfect aansluiten bij de omgeving aan de brug over de vijvers van het Regenboogpark en op die manier een perfecte groene verbinding vormen.

Bouwwerf

Momenteel staan de twee woontorens nog in de stellingen. Die verdwijnen normaal gezien eind dit jaar. Maar de zone naast het Parkhotel en de torens worden zeker nog tot volgende zomer gebruikt als bouwwerf. “De eerste fase bestaat erin dat de omgeving voor de Elindus Arena wordt aangepakt”, geeft Philip Himpe aan.

Park zal aansluiten op de verder gelegen vijvers en de esplanade – Philip Himpe, Schepen

“Tegen het bouwverlof 2022 is dat deel afgewerkt. Dan volgt de zone naast het hotel en de woontorens – waar de werf zal verdwijnen – om die dan samen met het binnenplein tussen torens en hotel volledig in te richten. Alles samen gaat het over een grote opdracht, waarvoor de aannemer nog aangeduid moet worden.”

Investeren in groen

Na voltooiing van dit project gaat de stad verder met investeren in het bestaande groen aan de stadionvijvers en vooral in de vernieuwing van de brug die dateert uit 1957. Op relatief korte termijn zal het park aansluiten op de verder gelegen omgeving tussen de vijvers en de esplanade, waar nog een ander groot groenproject moet gerealiseerd. Daarvoor rekent de stad op subsidies van Vlaanderen, op basis van een daartoe opgemaakt dossier. “Eigenlijk kun je dan na afloop van al deze werken een perfecte, mooie wandeling maken die begint in het park van Waterfront en je leidt naar het groen aan de vijvers en zo verder naar het Pand en de Zuidboulevard tot aan de stadsbibliotheek”, rondt schepen Himpe af. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier