Site rond sporthal in Kleit afgesloten na foute verwijdering van asbestplaten

De site rond de sporthal in Kleit, een deelgemeente van Maldegem, is afgesloten nadat uit laboanalyse gebleken is dat er asbestpartikels aanwezig zijn op de site. Een aannemer die herstellingswerken uitvoerde aan het dak van de sporthal, zou in de fout gegaan zijn bij het verwijderen van asbestplaten. Dat is vernomen bij het gemeentebestuur.

Een aannemer die herstellingswerken uitvoerde aan het dak van de sporthal, zou in de fout gegaan zijn bij het verwijderen van asbestplaten. Op videobeelden van de werken is te zien hoe arbeiders een plaat, mogelijk uit asbest, hadden gebroken.

Het gemeentebestuur had de onmiddellijke omgeving van de sporthal afgesloten. Het dak werd met een zeil bedekt om verdere verspreiding te voorkomen. De burgemeester heeft vrijdagmorgen stalen laten afnemen buiten de huidige perimeter, om ook daar de eventuele aanwezigheid van asbest te detecteren. “De resultaten worden in de vooravond verwacht. Op basis van het resultaat worden eventuele bijkomende maatregelen genomen. Er wordt ook een gespecialiseerde firma aangesteld wordt om de site asbestvrij te maken. Het asbestvrij maken zal 1 à 2 weken duren”, zegt het gemeentebestuur.

Ook de school De Kleiheuvel, de kinderopvang Ukkie-Pukkie, de sporthal en de cafetaria De Berken, de speeltuin en de speelruimte zijn niet bereikbaar. “Donderdagavond heeft de school De Kleiheuvel aan de ouders de keuze gelaten om hun kind(eren) thuis te laten blijven of toch naar school te laten komen. Uiteindelijk meldden 86 kinderen zich aan in het onthaalpunt in de kerk. Negen kinderen van kinderopvang Ukkie-Pukkie Kleit kunnen vandaag terecht in de andere afdelingen in Maldegem en Adegem. Voor de andere kinderen van Ukkie-Pukkie Kleit konden de ouders zelf opvang voorzien.”

De gemeente overlegt met de school en de coördinator van de kinderopvang om ook voor volgende week een alternatieve locatie voor de kinderen te voorzien.

Ook de verkiezingen op 26 mei kunnen niet doorgaan in De Berken. Een alternatieve locatie wordt zo snel als mogelijk meegedeeld, meldt de gemeente.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.