Sinterklaasparade vervangen door alternatieve versie op Trax-site in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Thomas Dubois

De Sinterklaasparade die zaterdagnamiddag door het centrum van Roeselare zou trekken is alsnog geannuleerd. In de plaats komt er een kleinschalig alternatief op de Trax-site. Daar krijg je alle praalwagens te zien.

Komende zaterdag 27 november zou Sinterklaas samen met 99 roetpieten door het centrum van de stad trekken in een heuse Sinterklaasparade. Een stoet organiseren met de geldende coronarichtlijnen is erg moeilijk en dus werd de moeilijke beslissing genomen om de parade af te gelasten.

Op 17 november besliste het Overlegcomité om extra maatregelen op te leggen door de stijgende besmettingscijfers. Ook voor evenementen werden verstrengingen aangekondigd zoals een bredere mondmaskerplicht. Op evenementen met meer dan 50 bezoekers binnen of 100 bezoekers buiten moet het dragen van een mondmasker gecombineerd worden met een Covid Safe Ticket. In het licht van deze nieuwe maatregelen heeft de Stad Roeselare beslist om het bezoek van Sinterklaas tijdens de Sinterklaasparade te wijzigen in een coronaveilige lightversie.

Verhuizing naar Trax

De Sinterklaasparade zal niet langer doorgaan in het stadscentrum, waar het controleren van het Covid Safe Ticket praktisch niet haalbaar is. In de plaats hiervan komt er een lightversie op de Trax-site. Deze locatie kan afgesloten worden en zo kan alles veilig georganiseerd worden. Sinterklaas komt daar met zijn pieten om 15 uur aan. Dit evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk na het tonen van het Covid Safe Ticket én het dragen van een mondmasker (vanaf 10 jaar). Er werd een maximum capaciteit bepaald van 2.400 deelnemers. Daarnaast is er crowdcontrol voorzien om alles in goede banen te leiden.

“Het Covid Safe Ticket in combinatie met de mondmaskerplicht controleren in ons open stadscentrum was praktisch niet haalbaar. Toch willen we onze kinderen een mooi bezoek van Sinterklaas niet ontnemen en zochten we naar een kleiner, waardig alternatief. We vroegen advies aan de gouverneur en de artsen van het medisch Covid-team Roeselare, die dit alternatief goedkeurden”, aldus Kris Declercq, burgemeester

Totaalspektakel

Op een attractieve en kindvriendelijke manier zorgen kleurrijke figuranten en prachtige praalwagens voor een magisch moment bij de kinderen. Stad Roeselare zorgde in samenwerking met evenementenpartner Twice voor een versie die gezelligheid, nostalgie en kinderlijk enthousiasme koppelt aan professionaliteit, veiligheid en kwaliteit. De Stad zet haar beste beentje voor om het evenement volledig coronaveilig te laten plaatsvinden.

Het Huis van Sinterklaas

Naast de Sinterklaasparade verwelkomen de Sint en zijn pieten graag alle flinke kinderen vanaf 2,5 jaar met hun ouders in hun tijdelijk huis in het hartje van de stad. Je kan nog t.e.m. 4 december met je ‘bubbel’ langskomen om een bezoekje te brengen aan het Huis van Sinterklaas. We merken dat het Huis van Sinterklaas erg gesmaakt wordt. Daarom heeft de Sint extra tijd in zijn agenda vrijgemaakt en werden er bijkomende tijdsloten opengesteld via www.sinterklaas.vanrsl.be. Elke vijf minuten mag een nieuw groepje/gezin naar binnen. Gezien de nieuwe veiligheidsvoorschriften wordt er bij het betreden van het Huis gevraagd jouw Covid Safe Ticket te tonen en jouw mondmasker (vanaf 10 jaar) te dragen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.