Sinterklaas logeert in Kasteel Wallemote in Izegem

Dat Sinterklaas in het land is, wisten we al allemaal. Maar dat de Sint met zijn Pieten in het Kasteel van Wallemote in Izegem logeert, dat weten sinds dit weekend heel wat ouders en kinderen. Het Huis van de Sint werd opnieuw een schot in de roos. De goedheilig man deed heel wat kinderharten sneller slaan.

Het huis van de Sint was een voltreffer in Izegem. De kinderen kregen er allerlei opdrachten. Onder andere over de daken leren lopen. © Foto FM

Wie afgelopen weekend blije kindergezichtjes wou spotten, kon dat naar hartenlust in kasteel Wallemote in Izegem. De Izegemse Jeugddienst organiseerde opnieuw het Huis van de Sint en dat evenement kon op heel wat bijval rekenen van jong én wat ouder.

Om en bij de 430 kinderen en hun ouders brachten afgelopen weekend een bezoekje aan het huis. Elk kwartier werd een rondleiding georganiseerd en daar namen telkens kleine groepjes aan deel. De rondleiding bracht de gezinnen doorheen het kasteel waar Sinterklaas tijdens zijn verblijf in Izegem logeert. Tal van andere stedelijke diensten verleenden opnieuw hun medewerking aan het evenement en zo konden de kinderen heel wat verschillende activiteiten doen terwijl ze alle kamers in het kasteel bezochten.

Sinterklaas blijft nog tot 6 december in ons land, maar de Sint bereidt nu in alle rust de drukke dagen voor. Het huis is dus helaas niet langer toegankelijk. Volgende week zondag maakt hij nog even tijd om de 2000 lichtjes in de vredesboom op de Melkmarkt aan te steken. Alle kinderen krijgen lekkers en warme chocolademelk aangeboden.

(MV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.