https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sinterklaas logeert dit jaar in het kasteel in Wevelgem

Burgemeester Jan Seynhaeve aan de werktafel van de Sint in het kasteel. © SLW
Redactie KW

Dit jaar helaas geen blijde intrede van Sinterklaas en dus ook geen honderden ouders met kindjes langs de Leieboorden om de boot met de kindervriend en zijn Pieten te verwelkomen.

“Toch komt de sint naar Wevelgem”, verklapt schepen van jeugd Bas Surmont (CD&V). “Vanaf zondag 29 november neemt de sint, samen met zijn pieten, zijn intrek in het kasteel van Wevelgem. De hele week lang kunnen de kinderen de avonturen die ze beleven in Wevelgem, Moorsele en Gullegem volgen. Dat gebeurt via een dagelijks filmpje dat we publiceren op de Facebookpagina ‘Wevelgem jeugd’ en de website van de gemeente Wevelgem.”

“We zijn uiteraard zeer verheugd om de sint in onze gemeente te mogen verwelkomen”, vult burgemeester Jan Seynhaeve aan. “Om het hem en de Pieten gemakkelijk te maken, hebben we een ruimte in het kasteel voor hen ingericht. Daar zal de sint in alle rust kunnen werken.”

Letterkoekjes zoeken

De Pieten kunnen moeilijk stilzitten, dat is bekend. Daarom hebben ze voor de sint een lieve boodschap gemaakt met letterkoekjes, die ze zullen verstoppen in de verschillende deelgemeenten.

“We nodigen dan ook de kinderen uit deel te nemen aan de zoektocht naar de letterkoekjes. Wie de geheime boodschap kan samenstellen, maakt bovendien kans op een prijs. Sowieso krijgt iedereen die helpt meezoeken een leuke attentie van de sint.”

Tips waar die letters te vinden zijn, krijgen de kinderen met mondjesmaat, onder meer via de filmpjes.

Uit goede bron hebben we vernomen dat het paard van de sint ergens in Wevelgem een malse grasweide zal vinden. Meteen een gelegenheid voor de Pieten om er letterkoekjes te verstoppen.

Sint-Doeboek

Via alle Wevelgemse scholen zal ‘het Super Doeboek van Sint en Piet’ worden verdeeld. In het Doeboek zit de deelnamekaart voor deze zoektocht.

De deelnamekaarten kunnen gepost worden in de speciale Sint-brievenbussen. Die staan aan de ingang van het kasteel, aan de ingang van OC De Stekke en van OC De Cerf. Vanzelfsprekend kunnen via deze brievenbussen ook tekeningen of wenslijstjes aan Sinterklaas worden bezorgd.

“De sint zal vanaf 29 november heel duidelijk aanwezig zijn in het straatbeeld”, vervolgt schepen Surmont. “Er zal opvallend veel rood en geel te zien zijn, maar we rekenen ook op de hulp van onze inwoners”

” Daarom roepen we de kinderen op om hun gevel, raam of balkon van leuke sintversieringen te voorzien. Knutseltips voor een mooie versiering vinden de kinderen ook in het grote Doeboek. Daar staan trouwens nog heel wat weetjes in en de QR-codes naar de filmpjes.” (SLW)

Alle info en waar je het DoeBoek kan krijgen, vind je ook op www.wevelgem.be/sint.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten